mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Masło domowe - jak je przygotować?
Nie ma nic lepszego, niż kromka chleba z prawdziwym masłem, bez żadnych konserwantów. Jego smak przebija wszelkie mixy i margaryny.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Nie ma nic lepszego, niż kromka chleba z prawdziwym masłem, bez żadnych konserwantów. Jego smak przebija wszelkie mixy i margaryny.
aginaa
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1085, Artykułów: 14Każdy z nas farbuje jajka do wielkanocnego koszyczka. Po co kupować chemiczne barwniki, skoro wszystkie kolory tęczy możemy uzyskać domowymi sposobami?
Magdalenaa
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59Dzisiejszym gościem cyklu Bloger Tygodnia jest Matylda Rosłaniec, autorka bloga Pink Hungry. Gotowanie to jej sposób na odprężenie. Daje jej radość, satysfakcję i w mgnieniu oka przywraca dobry humor. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Kwiaty pełnią głównie funkcję dekoracyjną - sprawiają, że dom napełnia się ich pięknym zapachem. Czas dowiedzieć się, których można użyć w celach kulinarnych i ... zjeść!
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Kuchnia hiszpańska to jedna z najsmaczniejszych na świecie. Królują w niej intensywne barwy, aromaty i smaki.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131W sezonie rozkoszujemy się widokiem i smakiem dorodnych owoców i warzyw. Warto wiedzieć, że są one także naturalnymi lekami.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Macie dosyć tradycyjnych kotletów schabowych? Nadszedł czas by spróbować schabu w zupełnie innej odsłonie. Sprawdź nasze przepisy i przekonaj się jak wspaniałe to mięso!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Produkty zbożowe są nie tylko smaczne, ale mają także wiele wartości odżywczych. Dowiedz się, dlaczego warto wpisać je na stałe do swojego menu.
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77W kuchni posiadamy wiele przydatnych gadżetów, dzięki którym możemy wyczarować piękne dekoracje. W tym celu możemy wykorzystać owoce, warzywa ale także galaretki.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Istnieje wiele odmian kasz – średnie, grube, pęczak, jęczmienne, gryczane… Za każdym razem można wykorzystać ją w inny sposób, przygotowując danie – sprawdźcie, dlaczego warto ją jeść!