

Sezonowe (przy)smaki - rabarbar
Lubisz rabarbar i wszelkie potrawy z jego wykorzystaniem? Zapraszam więc do lektury krótkiej notatki odnośnie tego majowego bohatera polskich straganów.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Lubisz rabarbar i wszelkie potrawy z jego wykorzystaniem? Zapraszam więc do lektury krótkiej notatki odnośnie tego majowego bohatera polskich straganów.
Piąty odcinek Hell's Kitchen wyjątkowo trzymał w napięciu - niespodziewana eliminacja, bolesna kontuzja i trochę dobrego gotowania - przeczytajcie, co działo się w Piekielnej Kuchni!
Dzisiaj w rubryce Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Sara Mazurkiewicz, autorka bloga Pieczarka Mysia.
Konrad Birek - szef kuchni Akademii Smaku Siemens zdradza przepis na pierś z kurczaka faszerowaną mozzarellą i szpinakiem w plastrach bekonu oraz porowym sosem.
Kaczka, tatar, zupa grzybowa, a może pierogi albo sernik? Jakie dania są symbolem polskiej kuchni i stanowią „Top 10” rodzimej gastronomii? Na to pytanie znalazła odpowiedź warszawska Folk Gospoda, restauracja, która specjalizuje się w kuchni polskiej i w tym roku obchodzi swoje dziesięciolecie.
Szparagi dostępne są w sprzedaży tylko przez bardzo krótki okres i często kosztują niemało. warto więc wykorzystać zakupione warzywo w pełni.
Szef kuchni Konrad Birek poleca sycącą sałatkę z grillowanej piersi ze świeżym ogórkiem, papryką i jogurtowym sosem curry.
Stewia, roślina o wyjątkowo słodkich liściach, to świetna alternatywa dla osób pragnących obniżyć kaloryczność codziennej diety. Jest naturalna, bezkaloryczna i... coraz bardziej popularna. Nie tylko jako składnik domowych potraw, ale również produktów spożywczych.
Dla wszystkich zwolenników słodkich smaków oraz fanów produktów Haribo mamy ciekawe propozycje deserów z produktami marki Haribo.
Młode pędy sosny pojawiają się na początku maja. Jeszcze zdążymy nazbierać pędów sosnowych i zrobić z nich na przykład syrop czy pierwszą w tym roku nalewkę!