redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Rodzaje i zastosowanie mąki
Charakterystyka i zastosowanie mąki: tortowej, krupczatki, chlebowej, razowej, orkiszowej, żytniej, sojowej, gryczanej oraz kukurydzianej.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Charakterystyka i zastosowanie mąki: tortowej, krupczatki, chlebowej, razowej, orkiszowej, żytniej, sojowej, gryczanej oraz kukurydzianej.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz jak uzyskuje się mąkę i co oznacza typ mąki?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jesień to idealna pora na zrobienie zapasów. Jeśli chcesz samodzielnie ususzyć warzywa lub owoce, przyda ci się funkcjonalne urządzenie.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Gok Wan w książce "Kuchnia chińska według Goka" odkrywa przed nami tajniki kuchni chińskiej.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Czasami jest tak, że piekąc ciasta ciężko je przełożyć na blaszkę, bo się po prostu klei...Zobacz jak wałkować klejące ciasto.
mrozluk
| Starszy Kucharz | Przepisów: 47, Artykułów: 1Jakie mięso mielimy i do czego je używamy?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Galeria Mokotów zaprasza na pierwsze spotkanie Akademii Kulinarnej. Warsztaty poprowadzi Michel Moran.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz najbardziej znane, regionalne produkty Polski. Poznaj przepisy z wykorzystaniem: oscypka, wiśni, kiełbasy, sera, miodu pitnego oraz jabłek.
Mega łasuch
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 34Co zrobić z sokiem po ogórkach?
Mega łasuch
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 34Czy zwracacie uwagę jak obieracie ogórki?