redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Ile kalorii ma brzoskwinia?
Nie każdy wie, jak mało kalorii kryje się w tych pysznych owocach! Na 100 gramów produktu przypada ich zaledwie... 39! Brzoskwinie mają jeszcze więcej zalet!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nie każdy wie, jak mało kalorii kryje się w tych pysznych owocach! Na 100 gramów produktu przypada ich zaledwie... 39! Brzoskwinie mają jeszcze więcej zalet!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Lato to czas, gdy możemy eksperymentować podczas przygotowywania świeżych i orzeźwiających napojów, drinków i sorbetów. Wraz z marką Łowicz pozwól przenieść się do świata nieoczywistych połączeń smakowych, w których występuje m.in. soczysty grejpfrut czy słodka mirabelka.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kalarepę pokrojoną w kostkę gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut. Ugotowaną możemy połączyć ze śmietaną lub poddusić na maśle, zagęścić mąką i podawać z koperkiem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dżem z czereśni wykonamy z wydrylowanych owoców, cukru, soku z cytryny i ulubionych przypraw dodanych dla oryginalnego smaku. Całość powinna być smażona około 4 godzin.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Z czereśni można przygotować wiele smakowitych przetworów: konfitury, dżemy i soki. Owoce świetnie smakują także jako dodatek do ciast, naleśników i innych deserów.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do przygotowania mocno czekoladowego, wilgotnego ciasta z owocami potrzebujemy wiśnie, mąkę, mleko, olej, cukier, kakao i jajko. Suche i mokre składniki najpierw mieszamy osobno, później łączymy razem z owocami - świeżymi lub mrożonymi.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do wykonania popularnej sałatki Cezar potrzebujemy kurczaka upieczonego na grillu, grzanek, kilku liści sałaty rzymskiej, masło oraz składniki na pyszny sos.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do przygotowania sałatki potrzebujemy mieszkanki owoców morza, które gotujemy przez kilka minut w osolonym wrzątku. Łączymy je z sałatą, pomidorami, przyprawami, cebulą i dressingiem wykonanym z musztardy, oliwy z oliwek, soku z cytryny i czosnku.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Podstawą wykonania sałatki hawajskiej jest ananas pokrojony w kostkę. Mieszamy go z ugotowanym filetem z kurczaka, kukurydzą i majonezem. Możemy dodać ryż lub makaron, świeżą pietruszkę i przyprawy.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Truskawki na nowo zapełniają stragany. Idealnie komponują się zarówno w daniach na słodko, jak i na słono z dodatkiem sera lub mięsa z kurczaka. Delikatnie przełamane smakiem orzechów włoskich, chrupiących migdałów, czy połączone z suszoną miechunką peruwiańską, żurawiną lub ziarnami słonecznika są doskonałą podstawą lekkich propozycji na pełne słońca spotkanie ze znajomymi. Sprawdź nowe propozycje od Bakalland!