Sałatka z owocami morza, doprawiona świeżymi ziołami smakuje wyjątkowo. Jak każdą sałatkę, można zabrać ją ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść na drugie śniadanie. Warto, ponieważ dostarcza dużo białka, cennych witamin i minerałów a do tego jest niskokaloryczna!
Jak zrobić sałatkę z owocami morza?
A przecież zawsze warto mieć pod ręką sprawdzony, smaczny i szybki przepis na danie, które zaserwujesz na poczekaniu, kiedy z niezapowiedzianą wizytą pojawią się goście. Smacznego!
Jak zrobić sałatkę z owocami morza?
- Mieszankę ulubionych owoców morza wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 3 min
- Po wystudzeniu ułóż owoce morza na umytych liściach sałaty
- Dodaj pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz drobno posiekaną cebulę
- Całość posyp posiekaną natką pietruszki i polej dressingiem przygotowanym z 1 łyżki musztardy, 2 łyżek oliwy z oliwek, soku z połówki cytryny i 2 rozgniecionych ząbków czosnku
A przecież zawsze warto mieć pod ręką sprawdzony, smaczny i szybki przepis na danie, które zaserwujesz na poczekaniu, kiedy z niezapowiedzianą wizytą pojawią się goście. Smacznego!