

Rozbijanie mięsa
Jak rozbić schab lub piersi z kurczaka, aby były idealnie cienkie i nie miały dziur?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jak rozbić schab lub piersi z kurczaka, aby były idealnie cienkie i nie miały dziur?
Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Jolanta Perz-Straga, autorka bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom.
W MasterChef nie dał się przyćmić Magdzie Gessler, a na Facebooku ma już kilkanaście tysięcy fanów! Co sam Michel Moran myśli o swojej sławie?
Sposób na twarde mięso i soczystą szynkę, a także podpowiedź, czym najlepiej udekorować półmisek.
Polecamy dodatek specjalny przygotowany przez magazyn Pani domu - Boże Narodzenie 2012.
Idealne rozwiązanie na rozpuszczenie żelatyny do ciasta - tak, aby nie powstawały gródki.
Roślina powszechnie uważana za chwast kryje w sobie wiele bogactw. Wspomaga zdrowie, urodę oraz można ją stosować w kuchni.
Mamy dla Was 10 rad, jak zdążyć zaplanować Boże Narodzenie.
Dobry plan to pół sukcesu. Zobacz jakie ciekawe rady na Boże Narodzenie ma dla Was Pani domu.
W styczniu polski mistrz kuchni Wojciech Modest Amaro na targach MadridFusion zaprezentuje woją interpretację kuchni polskiej.