

Czosnek bez pośpiechu
Święta to dużo potraw i wypieków do przygotowania, a czasu mało - gdyby ten czosnek tylko się łatwiej i szybciej obierał...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Święta to dużo potraw i wypieków do przygotowania, a czasu mało - gdyby ten czosnek tylko się łatwiej i szybciej obierał...
Nie wiesz jak długo trzymać kaczkę w piekarniku? Przeczytaj tę poradę!
Co zrobić, aby kruche babeczki albo spód do ciasta były kruche? Sprawdźcie!
Często młode gospodynie domowe mają problem piekąc makowce na Święta. Po prostu pękają.
Wszyscy chcemy, aby w Święta nasze stoły były piękne a dania ślicznie podane i to w niecodzienny sposób.
Przygotowując na Święta mięsa czy też inne potrawy często zostają nam resztki fileta z indyka czy piersi z kurczaka.
Co roku w listopadzie wszyscy organizują imprezy związane z winem! Dowiedz się dlaczego!
Kiwi sprawi, że wołowina będzie rozpływać się w ustach.
Konkurs - Gotujmy z Nagrodami został wzbogacony o nowe nagrody. Zobacz nowe nagrody.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na pytania odpowiada Bernika, autorka bloga Mój Kulinarny Pamiętnik.