

Iza Miko: Bądź EKO
Iza Miko założycielka fundacji EkoMiko wierzy, że każdy człowiek ma jakieś zadanie do wykonania np. budzenie ekologicznej świadomości.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Iza Miko założycielka fundacji EkoMiko wierzy, że każdy człowiek ma jakieś zadanie do wykonania np. budzenie ekologicznej świadomości.
Hiszpanie na potęgę kupują ziemniaki i liczą, że to one uratują ich portfele przed kryzysem.
Jedna z uczestniczek programu odmówiła przyrządzenia królika, a potem spróbowania swojej potrawy. Czy kucharz ma jakieś obowiązki?
Dobrze ubita śmietana to połowa sukcesu. Pomocna może okazać się lodówka!
Ziele angielskie używane w kuchni nie wystarczy ot tak wrzucić do garnka.
Ziele angielskie inaczej zwane pieprzem pachnącym choć wcale nie jest pieprzem. Ma właściwości regulujące trawienie i antyseptyczne.
Ziele angielskie wcale nie pochodzi z Anglii, więc dlaczego jest tak nazywane. Pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej oraz Indii.
Fasola to popularne warzywo strączkowe bogate w białko, witaminy i minerały. Warto wiedzieć o niej wiedzieć parę rzeczy.
Niepozorna dynia kryje w sobie wiele ciekawostek.
Jaką dynię wybrać? Dużą, małą, zielonkawą czy najbardziej pomarańczową? Która będzie najsmaczniejsza i najzdrowsza?