mika3008
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 204, Artykułów: 3By podkreślić smak bigosu dodaj jabłka
Mój sposób na udany i pyszny bigos, który znam od Babci.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
mika3008
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 204, Artykułów: 3Mój sposób na udany i pyszny bigos, który znam od Babci.
Kulinarnyblog.pl
| Kucharz | Przepisów: 8, Artykułów: 1Frytki są doskonałym dodatkiem do każdego dania, zobacz jak sprawić aby były chrupiące i smaczne
natalina4
| Kuchcik | Przepisów: 13, Artykułów: 3Nie trzeba moczyć grochu przed jego gotowaniem.
natalina4
| Kuchcik | Przepisów: 13, Artykułów: 3Aluminiowa folia do żywności nie bez powodu z jednej strony jest błyszcząca a z drugiej matowa.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Czy w przedszkolu karmi się maluchy zgodnie regułami dietetyki? Zazwyczaj tak, ale czy zawsze?
ELKAW83
| Starszy Kucharz | Przepisów: 19, Artykułów: 2Podam kilka ważnych informacji jak należy przechowywać jaja, aby dłużej pozostawały świeże.
ELKAW83
| Starszy Kucharz | Przepisów: 19, Artykułów: 2Podpowiem jak sprawić, by każdy upieczony naleśnik czy biszkopt wyglądał jak sporządzony z wiejskich jaj
katasia127
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 8, Artykułów: 87Nie zawsze wierzmy podpowiedziom innych, nie wszystko co ludzie powtarzają od lat jest prawdą. Zobacz co warto wiedzieć o zbieraniu grzybów!
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Dziecięca wersja Masterchefa jest już pokazywana w 7 krajach na całym świecie. Jest więc szansa na polską edycję, ale czy to dobry pomysł?
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Szybki i prosty trik dotyczący pieczarek, dzięki któremu dowiecie się, co możecie zrobić aby nie sczerniały.