Jak zrobić sos chrzanowy?
Do przygotowania najprostszego sosu chrzanowego wystarczy tarty chrzan, śmietana, majonez oraz przyprawy. Sos chrzanowy na ciepło lub na zimno podaj do jajek, mięsa albo pieczeni.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Do przygotowania najprostszego sosu chrzanowego wystarczy tarty chrzan, śmietana, majonez oraz przyprawy. Sos chrzanowy na ciepło lub na zimno podaj do jajek, mięsa albo pieczeni.
Kiełki to prawdziwa bomba zdrowia. Warto jeść je o każdej porze roku, nie tylko od święta. Hodowla kiełków jest bardzo prosta – potrzebujesz ulubionych nasion i słoika lub kiełkownicy.
Labneh to najprostszy ser, który zrobisz w domu. Do jego wykonania potrzebujesz jedynie jogurtu greckiego oraz soli. Przepis wymaga jedynie odrobiny cierpliwości - na gotowy labneh musisz czekać nawet do 3 dni.
Creme fraiche to nic innego jak gęsta francuska śmietana. Nie jest łatwo dostępna w sklepie, ale w prosty sposób przygotujesz ją ze śmietany kremówki z dodatkiem maślanki, kefiru lub jogurtu. To wspaniały dodatek do wielu dań.
Pogoda za oknem coraz przyjemniejsza, wiosna nadchodzi! Sprawdź za jakie przepisy otrzymasz w tym miesiącu dodatkowe 20 wirtuali.
Podstawą przepisu na zdrową i smaczną dietę są rośliny. To obowiązkowy składnik, którego nie może zabraknąć w twojej rodzinnej kuchni. Rośliny wzbogacą ją o prawdziwie naturalny smak i mnóstwo cennych składników odżywczych, które dodadzą ci witalności oraz pozytywnej energii. Dlatego przełącz się na rośliny i korzystaj z naturalnego dobra jak najczęściej.
Wegański krem czekoladowy to pyszny dodatek do owsianek, kanapek czy naleśników. Do zrobienia wersji bez nabiału potrzebujesz niewielu składników – podstawą jest mleko kokosowe lub pasta z fasoli. Wypróbuj dwa proste przepisy.
Ślimaczki z ciasta francuskiego to szybka słodka przekąska, do zrobienia której potrzebujesz tylko trzech składników: ciasta francuskiego, cukru i cynamonu.
Surówka z selera to wspaniały dodatek do obiadu. Selera obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki, dodaj ulubione składniki. Zrób klasyczną wersję surówki z selera z majonezem lub użyj dressingu musztardowego.
Przygotuj wspaniałą przekąskę z pieczonych batatów. Do wykonania przepisu potrzebujesz tylko przekrojonych na pół słodkich ziemniaków i ulubionych dodatków. Wypróbuj proste przepisy na pieczone bataty z tahini i pestkami granatu.