pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Jak przechowywać białka
Rady na temat przechowywania białek.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Rady na temat przechowywania białek.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Ozdoby z czekolady własnej roboty.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Przydatny papierowy lejek do dekorowania deserów np. lukrem, polewą czekoladową.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Inne zastosowanie ostrych pestek z papryczek chili.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Szybko i łatwo możesz przygotować desery bez pieczenia.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Można tak komponować jadłospis, by chudnąć, jedząc do syta. Pomogą w tym zwłaszcza cztery superskładniki.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Historia pizzy, wbrew powszechnym mniemaniom, wcale nie zaczyna się we Włoszech.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Przed świętami sprzątamy ją dokładniej niż na co dzień.Ułatwmy sobie zadanie, sprzątając na bieżąco.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197W jadłospisie włoskim spaghetti figuruje jako przekąska.
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240W czasie pobytu w Anglii dołączył do najlepszej kulinarnej ligi. Za swój największy sukces uważa zdobycie brązowego medalu w Salon Culinaire w Birmingham.