

Zapuszkowane smakołyki - co jemy w konserwach?
Skóry, kości, mięso oddzielone mechanicznie - zobacz co jeszcze można znaleźć w konserwach.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Skóry, kości, mięso oddzielone mechanicznie - zobacz co jeszcze można znaleźć w konserwach.
Czy warto jeść owoce w puszce? ile w nich tak naprawdę konserwantów, a ile cukru i wartości odżywczych?
Obsługa każdej restauracji ma swoje sekrety i grzeszki, o których niechętnie chce mówić swoim klientom. Zobacz, najpopularniejsze sposoby radzenia sobie z klientem.
To wykwintne i dekoracyjne danie można jeść przez cały dzień – na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. I wciąż będzie smakować.
Kilka porad odnośnie przygotowywania warzyw.
Truskawkowa gruszka? Smoczy owoc? Jeżeli te nazwy nic Ci nie mówią, koniecznie sprawdź, jak wykorzystać pitaję w swojej kuchni!
Marek Bik, szef kuchni "Da Pietro" w Krakowie doradza jak zorganizować Wielkanoc w stylu włoskim
Aby jajko w gotowaniu nie wyszło ze skorupki.
Radzimy jak nie ulec panice, dobrze rozplanować prace i zdążyć ze wszystkim na czas. A przy tym nie zwariować!
Barman na weselu to doskonałe urozmaicenie imprezy, ale czy zawsze warto go wynajmować? Zobacz jak zorganizować wesele z drinkami i na jakie przeszkody możesz natrafić.