

Kiełki zbóż
Zachęcam do wyhodowania w domu kiełków zbóż.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zachęcam do wyhodowania w domu kiełków zbóż.
To proste, potrzebne są tylko: nasiona, talerz i lignina. A korzyści wiele!
Żurek robi karierę na polskim stole.
Sposoby na wilgoć w soli i cukrze.
Przed świętami i nie tylko warto wiedzieć jak sprawdzić świeżość jajek.
Ważna porada dotycząca wyboru dobrych parówek.
Kilka przydatnych wskazówek jak wykorzystać cytrynę.
Wiemy że marchew jest zdrowa i dlatego jest niezastąpiona w naszej kuchni.
W telewizji coraz więcej pojawia się reklam kierowanych do dzieci. Mamy coraz częściej w sklepach słyszą „kup mi to, to widziałem w telewizji”. Dlaczego tak się dzieje?
Uwielbiam jabłka.Do ich spożywania przekonuje mnie dodatkowo fakt że ma mnóstwo zalet.