

Jabłka źródłem błonnika
Jabłka są doskonałym źródłem błonnika, który może pomóc w walce z zaparciami.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jabłka są doskonałym źródłem błonnika, który może pomóc w walce z zaparciami.
Coraz więcej słyszy się o kwasach omega 3nawet kobietom w ciąży zaleca się ich spożywanie.
porady na temat, przyrządzania i gotowania jajek
Są sytuacje np głodny mąż wraca z pracy że chcesz przyspieszyć gotowanie ziemniaków.Jest na to sposób.
Mówi się, że kobieta w ciąży powinna jeść za dwoje, a potrzebuje dodatkowo tylko od 300-500 kcal, przekładając na posiłek jest to jedna kanapka więcej – kanapka z tuńczykiem lub bagietka z serkiem śmietankowym, bądź szklanka mleka.
Czy to co jemy ma wpływ na szkliwo naszych zębów.Okazuje się że tak.Niektóre produkty bardzo niekorzystnie wpływają na stan naszych zębów
Wszyscy w kuchni używamy czosnku.Czy zastanawialiśmy się kiedyś jakie ma właściwości.
Gotowanie w rękawie jest bardzo zdrowym sposobem na przyrządzanie potraw np mięs, warzyw.
Wydawać by się mogło że najlepiej przyrządzać warzywa gotując je w wodzie i tak robimy najczęściej.
Jak zdrowo się odżywiać i sprawiać by warzywa zachowały jak najwięcej witamin i minerałów?