

Jaja najdroższe w historii!
Ceny jaj wręcz szybują przed zbliżającą się Wielkanocą. Czemu?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ceny jaj wręcz szybują przed zbliżającą się Wielkanocą. Czemu?
Zdarza się, że kupimy za dużo pieczywa. Oto pociecha - można wydłużyć jego życie!
Jak skutecznie wyczyścić praskę do wyciskania czosnku?
Mało kto dzisiaj pamięta o tradycyjnej potrawie wielkanocnej – kulebiakach. Warto jednak przywrócić je na polskie stoły. Należy dbać o tradycję, tym bardziej taką smaczną.
Marzena Warsztocka kocha kuchnię arabską za ogromną różnorodność i za to, że w jakiś magiczny sposób łączy ludzi.
Piwo czy wino? Do kolacji czy samotnie przed telewizorem? Jak często?
Zioła z parapetu kuchennego zawsze pod ręką.
Jak przygotować tradycyjną polską święconkę? Co powinno znaleźć się w koszyku? Co symbolizuje każdy produkt?
Czy znasz zwyczaje takie jak ścinanie Mięsopusta, Emaus czy Siuda Baba? Poznaj Wielkanoc w grodzie Kraka!
Zastosowanie ziół do potraw.