

Kalerosse - unikalne połączenie dla zdrowia!
Mariaż chrupkiego jarmużu i aromatycznej brukselki zaowocował nowym, znakomitym produktem - Kalerosse! Sprawdź i przekonaj się, że warto eksperymentować ze smakami!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Mariaż chrupkiego jarmużu i aromatycznej brukselki zaowocował nowym, znakomitym produktem - Kalerosse! Sprawdź i przekonaj się, że warto eksperymentować ze smakami!
Kazimiera Solejuk, słynna gospodyni z Wilkowyj, w której postać wciela się popularna aktorka Katarzyna Żak, przedstawia pomysły na jedno z ulubionych dań Polaków - pierogi! W książce znajdziecie także przepisy na inne smakowitości!
Tym razem znana restauratorka zabiera czytelników w niezwykłą podróż pełną smaków i barw regionu Tatr. W książce, oprócz znakomitych przepisów, znajduje się również część poświęcona kulturze Podhala. To wyjątkowa pozycja, której nie może zabraknąć w domowej biblioteczce!
Jeśli nie masz pomysłu na prezent dla swoich bliskich podaruj im coś pysznego! Jadalne prezenty każdemu przypadną do gustu.
Zakwas buraczany to skarbnica witamin i mikroelementów.
Grzyby suszone gotujemy przez 1-1,5 godziny, by były one miękkie i delikatne.
Frytki najczęściej podaje się z ketchupem. Można je również serwować z innymi sosami. Stanowią znakomity dodatek do tradycyjnego schabowego lub pieczonego kurczaka.
Polędwiczki wieprzowe pieczemy około 30 minut, czas ten wydłużamy jeśli kawałki mięsa są wyjątkowo duże. Dowiedz się też w czym piec polędwiczki wieprzowe i jak sprawdzić, czy są już gotowe.
Cielęcinę możemy przyrządzić na wiele sposobów. Wspaniale smakuje duszona w winie, pieczona z warzywami, czy smażona w formie bitek.
Nasze codzienne życie obfituje w stresy i nerwowe sytuacje. Sprawdź po jakie produkty spożywcze sięgnąć, żeby zlikwidować napięcie i trochę się wyluzować.