

Diety i metamorfozy znanych osób
Znane osoby z pierwszych stron gazet muszą dbać o nienaganną sylwetkę. Czy wiesz jaka gwiazda przeszła w ostatnim czasie dużą zmianę swojego wyglądu?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Znane osoby z pierwszych stron gazet muszą dbać o nienaganną sylwetkę. Czy wiesz jaka gwiazda przeszła w ostatnim czasie dużą zmianę swojego wyglądu?
Zaczęliście odliczanie dni do świąt? Zostało dokładnie tyle, ile potrzebuje zakwas, żeby być hitem wigilijnego stołu.
Zapraszamy do zapoznania się regulaminem konkursu - "Mój sposób na śledzika!"
Każdego dnia w kuchni wykonujemy wiele różnych zadań. Od cięcia przez filetowanie aż do porcjowania czy szatkowania wszystko związane jest z jednym narzędziem – NOŻEM.
Szynkę do wędzenia należy odpowiednio zamarynować z dodatkiem soli peklowej. Na każdy kilogram mięsa musimy poświęcić 1 dzień marynowania.
Z jakim jedzeniem kojarzy Ci się każdy poszczególny kontynent lub kraj? Odtwarzając charakterystyczne smaki można stworzyć wyjątkową mapę świata.
Świąteczne zadanie dla wszystkich Katarzynek i dla tych, które czują, że mogły by nimi być.
Granat należy przepołowić i wyciągnąć z niego wszystkie pestki. Następnie miksujemy całość i przesiewamy przez sitko. Opcjonalnie dolewamy wodę.
Kotlety schabowe powinno smażyć się na smalcu. Wówczas będą idealnie wypieczone a ich smak będzie głębszy.
Mięso na hamburgery przygotowujemy najlepiej z wołowiny lub gotowego mięsa mielonego. Formujemy kotlety i smażymy na obu stronach na grillowej patelni.