

Co zrobić z mielonego?
Mięso mielone jest bardzo uniwersalne, możemy z niego przygotować wile różnorodnych potraw. Kotlety, sosy, czy zapiekanki z jego dodatkiem będą bardzo sycące i pysznie.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Mięso mielone jest bardzo uniwersalne, możemy z niego przygotować wile różnorodnych potraw. Kotlety, sosy, czy zapiekanki z jego dodatkiem będą bardzo sycące i pysznie.
Indyka pieczemy w całości lub wykorzystując jedynie jego kawałek. W trakcie obróbki cieplnej polewamy mięso wytwarzającym się sosem, dobrze jest też obłożyć je kawałkami masła.
Paprykę zapieka się z farszem w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Po ok. 40 minutach papryka jest upieczona. Warto ją serwować z ulubionym sosem.
Oscypki należy przechowywać w suchym pomieszczeniu lub w lodówce owinięty w papier zamiast folii, żeby nie pojawiła się pleśń na powierzchni sera.
Nie wiem czy wszyscy tak mają, czy tylko Ci, którzy mają pod dachem Nastolatka, ale łatwo nie jest proszę Państwa ;-)
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Małgorzatę Chylę autorkę bloga - Moje Kuchenne Rewelacje. Małgosia udowadnia, że zdrowe odżywianie jak najbardziej może iść w parze ze smaczną kuchnią. Jakie produkty omija szerokim łukiem? Czy będąc dietetykiem zdarzało jej się stosować jakieś diety oraz dzięki czemu zasłużyła na porównanie do Magdy Gessler? Przeczytajcie!
Klopsiki wrzuca się do sosu pomidorowego lub koperkowego i pomidorowym lub koperkowym i gotuje. Danie serwuje się z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Kartacze robi się z ugotowanych i surowych ziemniaków, mąki, jajka i mięsa wołowego. Wyglądem przypominają pyzy i serwuje się je z okrasą
Wołowina to często niedoceniane mięso. Odpowiednio przyrządzone jest soczyste i rozpływa się w ustach. Sprawdź, jak na wiele sposobów możesz ją przygotować i oczarować domowników i gości!
Bitki przygotowujemy z mięsa, które lekko rozbijamy, przypraw, oleju i dodatku wody. Najpierw je obsmażamy, a następnie dusimy do miękkości.