

Konkurs - Smaki życia
Już za dwa tygodnie święta Bożego Narodzenia - z tej okazji przygotowaliśmy dla Was małą niespodziankę w postaci konkursu. Poznajcie szczegóły!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Już za dwa tygodnie święta Bożego Narodzenia - z tej okazji przygotowaliśmy dla Was małą niespodziankę w postaci konkursu. Poznajcie szczegóły!
Masło orzechowe, nalewka oraz rozmaite wypieki i dania główne. Orzechy włoskie posiadają szerokie zastosowanie w kuchni. Co dobrego z nich zrobić?
Kruche, piernikowe, z bakaliami, z suszonymi owocami i innymi świątecznymi dodatkami - ciasteczka! Chyba każdy ma do nich słabość. Oprócz tego, że smakują obłędnie, ozdobione lukrem, kolorową posypką lub słodką polewą tworzą cudną dekorację! Pokaż nam, jakie ciasteczka pojawią się u Ciebie w te święta!
Jabłka piecze się w piekarniku w 190 st. C lub w kuchence mikrofalowej. Mogą być pieczone bez dodatków lub z nadzieniem.
Mule przygotowuje się najczęściej w białym winie i serwuje z dodatkiem makaronu. Ugotowane można również dodawać do sałatek lub przystawek.
Pieczoną kaczkę można podawać z zapiekanymi jabłkami, kluskami ziemniaczanymi lub ugotowaną kaszą.
Skrzydełka piecze się w piekarniku ok. 30 minut, w zależności od temperatury pieczenia. Na grillu czas ten jest krótszy nawet o połowę.
Marchewkę wystarczy zetrzeć na tarce i połączyć z wybranym dodatkiem, by otrzymać surówkę do obiadu. Taką sałatkę można zrobić na słodko i na słono.
Naleśniki bez mleka przyrządzimy wymieniając je na taką samą ilość wody lub soku owocowego.
Przed Wami lista najpyszniejszych przekąsek, które kupisz na ulicach europejskich stolic. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie!