Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Alergie pokarmowe
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Alergie pokarmowe

Mleko, jajka, orzechy, ryby, owoce – to pokarmy, które uczulają nas najczęściej. Te i inne produkty mogą wywoływać szereg nieprzyjemnych, a czasem wręcz groźnych objawów. Jak ich unikać? Złap byka za rogi i dowiedz się więcej o alergiach pokarmowych.

Bloger Tygodnia - La grande e la piccola cuoca
  • 1
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - La grande e la piccola cuoca

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Magdalenę Brudnowską-Sorice autorkę bloga - La grande e la piccola cuoca, w tłumaczeniu: Duża i mała kucharka. Kuchnia włoska urzeka ją różnorodnością, magią kolorów i prostotą przygotowania, mimo to nadal pozostaje wierna polskim smakom. Kto jest jej małym pomocnikiem oraz co przyrządza w kryzysowych sytuacjach? Przeczytajcie!

Ile piec ziemniaki w piekarniku?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Ile piec ziemniaki w piekarniku?

Ziemniaki pieczemy w zależności od ich sposobu podania – w całości 25 – 60 minut, natomiast pokrojone w ćwiartki przez 30 do 40 minut. Ziemniaki z piekarnika to smaczny dodatek do obiadu lub danie samo w sobie. Zobacz, jak upiec je idealnie!

Rusza Studio Kulinarne Gotujmy.pl!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Rusza Studio Kulinarne Gotujmy.pl!

Lubisz rozwijać swoją pasję, jaką jest gotowanie? A może masz w głowie pomysł na ciekawy event, którego nie masz gdzie zorganizować? W obu przypadkach przyjdź do Studia Kulinarnego Gotujmy.pl!

Studio Kulinarne Gotujmy.pl
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Studio Kulinarne Gotujmy.pl

Wiemy, że uwielbiacie gotować. Dlatego specjalnie dla Was uruchamiamy Studio Kulinarne Gotujmy.pl. Znajdziecie tutaj szeroką ofertę warsztatów prowadzonych przez ekspertów kulinarnych, w tym m.in. Roberta Harnę czy Adriannę Jaworską. Sprawdźcie, co dla Was przygotowaliśmy!

Jak zrobić risotto z kurczakiem?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić risotto z kurczakiem?

Risotto z kurczakiem powstaje poprzez duszenie ryżu z bulionem i dodatkami na patelni do momentu, aż całość zgęstnieje. Całość oprósza się parmezanem i odrobiną masła.

Jak zrobić chałwę w domu?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić chałwę w domu?

Domową chałwę przygotowuje się ze zmielonego sezamu lub słonecznika połączonego z miodem. Można ją wzbogacić orzechami lub innymi dodatkami.

Jak zrobić dobre łazanki?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić dobre łazanki?

Makaron łazanki robi się z mąki, jajka i wody. Całość się zagniata, wałkuje i wycina na drobne kwadraty. Łazanki można serwować z mięsem mielonym, kapustą kiszoną lub makiem.

Jak zrobić grzyby marynowane?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić grzyby marynowane?

Grzyby leśne lub pieczarki kroi się na mniejsze kawałki, wkłada do słoika i zalewa marynatą na bazie octu i przypraw. Po kilku dniach grzybki są gotowe.

Jak zrobić paprykarz?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić paprykarz?

Paprykarz możemy przygotować w domu. Wystarczy nam do tego ryż, wędzona ryba, warzywa, zwłaszcza pomidory oraz przyprawy.