Biszkopt będzie wyjątkowo pyszny, gdy formę do ciasta wysypiesz wiórkami kokosowymi. Gdy ciasto do biszkoptu jest za gęste, dodaj do niego kilka kropel wody mineralnej. Do rozrabiania ciasta warto dodawać przegotowanej wody. Do przygotowania ciasta najlepiej używać jajek i mleka o temperaturze pokojowej; musi odstać co najmniej 2 godziny. Drożdży nie nacinamy nożem, ponieważ nie lubią one metalu; kontakt z nożem może zniszczyć nasze ciasto, które może nie urosnąć. Jeśli ciasto za bardzo się przypieka, na wierzch połóż papier do pieczenia i piecz dalej. Ciasto z bezą nie pokruszy się w czasie krojenia, jeśli przed upieczeniem posypiesz wierzch cukrem pudrem. Gdy po upieczeniu masz problemy z wyjęciem biszkoptu z formy, owiń blachę wilgotną ściereczką, pozostaw ją na kilka minut; potem problem zniknie. Gdy biszkopt po upieczeniu jest za suchy, nakłuj go widelcem i skrop sokiem pomarańczowym.