Sylwestrowa zabawa nie może obyć się bez odpowiedniego jedzenia. Przystawki na ciepło i na zimno to podstawa, by impreza była udana. Co konkretnie można podać gościom?
Co zrobić do jedzenia na Sylwestra?
Przystawki na tzw. jeden kęs to najlepsza opcja na Sylwestra. Są proste w przygotowaniu i można je bez problemu zjeść, nawet bez pomocy sztućców. Inną opcją są również wszelkiego rodzaju sałatki, które zrobisz w trymiga. Co można podać do jedzenia na Sylwestra?
a) Przystawki na zimno
Co zrobić do jedzenia na Sylwestra?
Przystawki na tzw. jeden kęs to najlepsza opcja na Sylwestra. Są proste w przygotowaniu i można je bez problemu zjeść, nawet bez pomocy sztućców. Inną opcją są również wszelkiego rodzaju sałatki, które zrobisz w trymiga. Co można podać do jedzenia na Sylwestra?
a) Przystawki na zimno
- Koreczki – czyli warzywa, mięsa, owoce morza i owoce nabijane na wykałaczki w dowolnej konfiguracji. Można je przygotować na zimno lub na ciepło, jak np. śliwkę zawijaną w boczek.
- Kanapki – tradycyjne, na zimno, lub gorące tosty. W Sylwestra zaszalej ze składnikami i połączeniami smaków. Zaserwuj swoim gościom nietypowe kanapki z wędzonym łososiem i słodkim ananasem lub gorgonzolą i gruszką.
- Tartinki – czyli małe kanapeczki, robione najczęściej na krakersach lub blinach. Łącz smaki i stwórz niebanalne kompozycje!
- Sałatki – jarzynowe, makaronowe lub na bazie sałaty. Wybierz coś tradycyjnego lub zaskakującego, jak warstwowa sałatka gyros. Nie pożałujesz!
- Przystawki z ciasta francuskiego – czyli ciasto francuskie w wersji słonej. Rozwałkuj je, podziel na kawałki i wyłóż ulubionym farszem. W ten sposób zrobisz pyszne ślimaczki ze szpinakiem, koperty z mięsem mielonym czy nawet – wytrawne croissanty.
- Mini fast foody - czyli miniaturowe wersje hamburgerów, hot dogów czy pizz. Idealne na jeden kęs a ich przygotowanie zajmie Ci mniej czasu niż tradycyjnych wersji tych potraw!
- Nuggetsy – czyli chrupiące kąski z kurczaka, podane z sosem czosnkowym lub pomidorowym. Palce lizać!
- Skrzydełka jak z KFC – jeśli lubicie kurczaka – podaj go również w formie skrzydełek w cieście naleśnikowym. To z pewnością zachwyci Twoich gości!