Naleśniki dobrze komponują się z warzywami, owocami, mięsami, serami, kremami i przyprawami. Z placków można przygotować krokiety lub smaczny deser.
Jak zrobić naleśniki z jabłkami
Do naleśników z jabłkami potrzebujesz świeżych owoców.
Naleśniki z jabłkiem i cynamonem są pożywne i aromatyczne. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub przekąskę między posiłkami. Wystarczy, że usmażysz cienkie naleśniki, a jabłka ugotujesz z cynamonem. Następnie każdy placek przełóż marmoladą i zawiń w rulon. Naleśniki możesz zjeść na ciepło lub zimno.
Jak przygotować jabłka do naleśników
Jabłka do naleśników przygotujesz w kilkanaście minut. Wystarczy, że owoce umyjesz, obierzesz i pokroisz w kostkę. Następnie umieść je w rondlu i gotuj na małym ogniu, aż się rozpadną. Do jabłek możesz dodać odrobinę wody, miodu, soku z cytryny i cynamonu.
Jak zrobić naleśniki z jabłkami
Do naleśników z jabłkami potrzebujesz świeżych owoców.
- W misce umieść mąkę, cukier, sól, mleko, jajka i oliwę. Całość zmiksuj na gładką masę.
- Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce (możesz też pokroić je w cienkie plastry).
- Do surowego ciasta wsyp starte jabłka i całość wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej masło, a następnie usmaż naleśniki.
- Placki podawaj na ciepło z dżemem, musem owocowym, jogurtem, śmietaną, twarożkiem, masłem orzechowym lub kremem czekoladowym.
Naleśniki z jabłkiem i cynamonem są pożywne i aromatyczne. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub przekąskę między posiłkami. Wystarczy, że usmażysz cienkie naleśniki, a jabłka ugotujesz z cynamonem. Następnie każdy placek przełóż marmoladą i zawiń w rulon. Naleśniki możesz zjeść na ciepło lub zimno.
Jak przygotować jabłka do naleśników
Jabłka do naleśników przygotujesz w kilkanaście minut. Wystarczy, że owoce umyjesz, obierzesz i pokroisz w kostkę. Następnie umieść je w rondlu i gotuj na małym ogniu, aż się rozpadną. Do jabłek możesz dodać odrobinę wody, miodu, soku z cytryny i cynamonu.