Krótka historia pączka
Pączek jako wyrób cukierniczy znany był już w starożytnym Rzymie. Za paczka uznajemy pulchne ciasto drożdżowe o kształcie spłaszczonej kulki w złotym kolorze. Najczęściej nadziewany marmoladą, powidłami, dżemem, budyniem lub bitą śmietaną. Tradycyjne pączki smażone są w głębokim tłuszczu, po ostygnięciu posypuje się je cukrem pudrem lub polewa lukrem.
Przygotowanie domowych pączków nie jest tak trudne jak myślicie. Wystarczy zapoznać się z podstawowymi zasadami przygotowania pączków oraz poświęcić im troszkę czasu.
Zobacz jak zrobić małe pączki serowe krok po kroku >>>
Smażenie pączków porady "pszczolkaanulka"
1. Do smażenia pączków najlepiej wykorzystać smalec lub olej. Możesz również wymieszać smalec i olej.
2. Jeśli chcesz aby pączki były mniej tłuste, uparuj je lub sparz gorącą wodą i dopiero później włóż do oleju.
Zobacz pozostałe zasady dotyczące smażenia pączków >>>
Przypalanie się tłuszczu
Macie problem z przypalaniem się tłuszczu w którym smażycie pączki? Jest na to sposób! Wystarczy obrać ziemniaka, pokroić na mniejsze części i wrzucić kawałek do rozgrzanego oleju. Ziemianka należy wymienić gdy stary się zrumieni.
Przepisy kulinarne na doskonałe domowe pączki:
iziona łączy tradycję z nutką nowoczesności i zdradza recepturę na Pączki z orzechami i cytrynowym lukrem. Natomiast -Natka- oraz Cukiereczek13 zrywają z tradycją i przedstawiają nowy obraz wspaniałego pączka. Koniecznie wypróbujcie przepisy na Czarne pączki z dziurką i Pączki wiedeńskie z pomarańczowym lukrem.
Myślisz, że do przygotowania pączków niezbędne są jajka i mleko? nic bardziej mylnego. Udowadnia to Netka, która zdradza przepis na Pączki bez jajek i mleka.
Jeśli pączki na słodko to nie twoje smaki przygotuj Wykwintne pączki z przepisu IwonaM.
Pączki z całego świata czy znasz różnice? >>>
Pączek jako wyrób cukierniczy znany był już w starożytnym Rzymie. Za paczka uznajemy pulchne ciasto drożdżowe o kształcie spłaszczonej kulki w złotym kolorze. Najczęściej nadziewany marmoladą, powidłami, dżemem, budyniem lub bitą śmietaną. Tradycyjne pączki smażone są w głębokim tłuszczu, po ostygnięciu posypuje się je cukrem pudrem lub polewa lukrem.
Przygotowanie domowych pączków nie jest tak trudne jak myślicie. Wystarczy zapoznać się z podstawowymi zasadami przygotowania pączków oraz poświęcić im troszkę czasu.
Zobacz jak zrobić małe pączki serowe krok po kroku >>>
Smażenie pączków porady "pszczolkaanulka"
1. Do smażenia pączków najlepiej wykorzystać smalec lub olej. Możesz również wymieszać smalec i olej.
2. Jeśli chcesz aby pączki były mniej tłuste, uparuj je lub sparz gorącą wodą i dopiero później włóż do oleju.
Zobacz pozostałe zasady dotyczące smażenia pączków >>>
Przypalanie się tłuszczu
Macie problem z przypalaniem się tłuszczu w którym smażycie pączki? Jest na to sposób! Wystarczy obrać ziemniaka, pokroić na mniejsze części i wrzucić kawałek do rozgrzanego oleju. Ziemianka należy wymienić gdy stary się zrumieni.
Przepisy kulinarne na doskonałe domowe pączki:
iziona łączy tradycję z nutką nowoczesności i zdradza recepturę na Pączki z orzechami i cytrynowym lukrem. Natomiast -Natka- oraz Cukiereczek13 zrywają z tradycją i przedstawiają nowy obraz wspaniałego pączka. Koniecznie wypróbujcie przepisy na Czarne pączki z dziurką i Pączki wiedeńskie z pomarańczowym lukrem.
Myślisz, że do przygotowania pączków niezbędne są jajka i mleko? nic bardziej mylnego. Udowadnia to Netka, która zdradza przepis na Pączki bez jajek i mleka.
Jeśli pączki na słodko to nie twoje smaki przygotuj Wykwintne pączki z przepisu IwonaM.
Pączki z całego świata czy znasz różnice? >>>
marietta
weronikaS
Nina W.
karola25
iprzyprawy.pl