Cielęcina jest jednym z najwyżej cenionych mięs ‒ ma delikatny smak, zawiera minimalną ilość tłuszczu, a przy tym dostarcza dużo białka i witaminy B2. Nie trzeba jej długo piec ‒ kilogramowa pieczeń cielęca staje się krucha po godzinie w piekarniku nagrzanym do 200°C. Aby była soczysta, warto polewać ją od czasu do czasu sosem z białego wina i oliwy z oliwek. Najlepiej smakuje z estragonem, lubczykiem, cząbrem i bazylią.

Polecane przepisy do kategorii Pieczeń cielęca

Znaleźliśmy 36 przepisów w kategorii Pieczeń cielęca

pieczeń cielęca

pieczeń cielęca

aginaa aginaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca

laura100 laura100

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca

kasik12 kasik12

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca

cherry cherry

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca

mięsko mięsko

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: