Impreza Sylwestrowa nie może obyć się bez kulinarnych pyszności! Przystawki, przekąski, dania podawane na ciepło oraz słodkie desery muszą pojawić się na każdym dobrym przyjęciu.
Na imprezie sylwestrowej dużym powodzeniem cieszą się przekąski, które można łatwo chwycić w rękę, szybko zjeść i dalej oddawać się szampańskiej zabawie. Wśród przekąsek najpopularniejsze są wszelkiego rodzaju koreczki, szaszłyki i roladki.

Obok faszerowanych pomidorków, jajek oraz pysznie nadzianych pieczarek i papryczek również trudno przejść obojętnie.

Kolejne miejsce wśród sylwestrowych pyszności zajmują wszelkiego rodzaju sałatki. Na wielu stołach stawiamy pyszne caprese, popularną sałatkę gyros czy chociażby tradycyjną sałatkę jarzynową.

Wśród ciepłych dań z powodzeniem możemy wybierać spośród bogactwa kremowych zup. A gdy już trochę zmęczymy się zabawą i będziemy potrzebowali dodatkowej energii, warto sięgnąć po zapiekankę makaronową lub ziemniaczaną, aromatyczny bigos albo smaczne risotto.

Zadbajmy o to, by Nowy Rok witać nie tylko w szampańskich nastrojach, lecz także w towarzystwie smacznych potraw i przekąsek. Zachęcamy do kulinarnego podkręcenia sylwestrowej atmosfery!

Zdjęcie: Fotolia

Polecane przepisy do kategorii Sylwester

Znaleźliśmy 309 przepisów w kategorii Sylwester

Tęczowy drink

Tęczowy drink

justyna748 justyna748

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Zraziki drobiowe

Zraziki drobiowe

justyna748 justyna748

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szynka z melonem

Szynka z melonem

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Murzynek.

Murzynek.

msewka msewka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Mielone w sezamie.

Mielone w sezamie.

msewka msewka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Róże karnawałowe

Róże karnawałowe

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

kolorowy półmisek

kolorowy półmisek

3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kolorowa tequila.

Kolorowa tequila.

marietta marietta

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Róże karnawałowe

Róże karnawałowe

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: