Schabowe

  • 1

Ten rodzaj potrawy lubi każdy. Obowiązkowo muszą być dobrze rozbite i doprawione.

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Schabowe
Mam trzy sprawdzone sposoby jakie wykorzystuje robiąc schabowe: 1. Aby przy ubijaniu mięsa nie spryskać wszystkiego dookoła: - wystarczy ubijać mięso przez zwykłą torebkę foliową, mięso nie będzie pryskało po całej kuchni, plusem jest fakt, że dzięki temu mamy potem mniej sprzątania. 2. Aby mięso było idealnie osolone: - wystarczy posolić je przed ubiciem kotletów, wtedy gdy będziemy je ubijać sól zostanie wchłonięta do całego mięsa, dzięki czemu będzie smaczniejsze 3. Aby były grubsze: - wystarczy panierować je odpowiednio, najpierw w jajku, potem w mące, następnie jeszcze raz w jajku i w bułce, dzięki temu schabowe będą grubsze.