Kwasy Omega-3 i Omega-6 oraz spora zawartość witamin A i D – takie wartości odżywcze oferuje nam producent Ramy Smaż jak szef kuchni. Wszystko za sprawą unikalnego połączenia oleju rzepakowego i słonecznikowego, na którym można usmażyć zarówno każdy rodzaj mięsa, jak i warzywa czy owoce morza.
Jak stosować i przechowywać tłuszcz do smażenia?
Rama Smaż jak szef kuchni jest prosta w obsłudze. Prostsza nawet od tradycyjnego masła czy margaryny do smażenia, ponieważ jesteśmy w stanie łatwo określić, kiedy osiągnęła idealną temperaturę do smażenia.
Jak to określa Pascal Brodnicki, szef kuchni i ambasador produktu: „Znikanie z powierzchni patelni pęcherzyków jest znakiem, że produkt osiągnął odpowiednią temperaturę do smażenia. Wówczas możemy wrzucić przygotowane składniki na patelnię, wiedząc, że tłuszcz jest odpowiednio rozgrzany i nic dookoła nie zostanie nim opryskane”.
Jak przechowywać Ramę Smaż jak szef kuchni? Do chwili otwarcia można ją trzymać na blacie kuchennym (wytrzymuje zakres temperatur od 2 do 20 stopni C!). Po pierwszym użyciu najlepiej jest przechowywać ją w lodówce, by jak najdłużej zachować jej świeżość!
Fot.: Materiały prasowe
Do czego wykorzystać Ramę Smaż jak szef kuchni?
To unikalne połączenie oleju rzepakowego i słonecznikowego jest dostępne w trzech wariantach: klasycznym, maślanym („Maślany Smak”) oraz z dodatkiem oliwy z oliwek. Każdy z nich idealnie sprawdzi się do nieco innego typu dań. Jakich?
Wersja klasyczna Ramy Smaż jak szef kuchni idealnie nadaje się do smażenia mięs, ryb i owoców morza. Wydobywa z nich głębię smaku a jednocześnie sprawia, że samo gotowanie trwa niezwykle krótko. Ten wariant smakowy sprawdzi się także do smażenia grzybów, w tym dostępnych przez cały rok pieczarek czy królujących w babim lecie kurek, maślaków i podgrzybków.
Fot.: Materiały prasowe
Pascal dodatkowo rekomenduje wykorzystanie Ramy do letnich potraw z sezonowymi warzywami. Do jego dań, takich jak zielona fasolka szparagowa z pomidorami i bazylią czy potraw z woka idealnie sprawdzi się wersja „Maślany Smak”. To także świetny tłuszcz do przygotowywania szparagów czy placków dyniowych.
Fani sałatek na ciepło, takich jak proponowana przez Pascala sałatka z kurczakiem oraz czerwoną i zieloną papryką powinni wybrać wariant z oliwą z oliwek. Dzięki niej danie zachowa swoją lekkość a jednocześnie będzie miało przyjemny posmak oliwy – bez ryzyka poparzenia, jak w przypadku wykorzystania samego produktu z oliwek!
Co sądzicie o takim patencie na smażenie potraw? Kusi Was opcja smażenia bez ryzyka poparzeń od tłuszczu i brudnej kuchni? Dajcie znać w komentarzach!
Jak stosować i przechowywać tłuszcz do smażenia?
Rama Smaż jak szef kuchni jest prosta w obsłudze. Prostsza nawet od tradycyjnego masła czy margaryny do smażenia, ponieważ jesteśmy w stanie łatwo określić, kiedy osiągnęła idealną temperaturę do smażenia.
Jak to określa Pascal Brodnicki, szef kuchni i ambasador produktu: „Znikanie z powierzchni patelni pęcherzyków jest znakiem, że produkt osiągnął odpowiednią temperaturę do smażenia. Wówczas możemy wrzucić przygotowane składniki na patelnię, wiedząc, że tłuszcz jest odpowiednio rozgrzany i nic dookoła nie zostanie nim opryskane”.
Jak przechowywać Ramę Smaż jak szef kuchni? Do chwili otwarcia można ją trzymać na blacie kuchennym (wytrzymuje zakres temperatur od 2 do 20 stopni C!). Po pierwszym użyciu najlepiej jest przechowywać ją w lodówce, by jak najdłużej zachować jej świeżość!
Fot.: Materiały prasowe
Do czego wykorzystać Ramę Smaż jak szef kuchni?
To unikalne połączenie oleju rzepakowego i słonecznikowego jest dostępne w trzech wariantach: klasycznym, maślanym („Maślany Smak”) oraz z dodatkiem oliwy z oliwek. Każdy z nich idealnie sprawdzi się do nieco innego typu dań. Jakich?
Wersja klasyczna Ramy Smaż jak szef kuchni idealnie nadaje się do smażenia mięs, ryb i owoców morza. Wydobywa z nich głębię smaku a jednocześnie sprawia, że samo gotowanie trwa niezwykle krótko. Ten wariant smakowy sprawdzi się także do smażenia grzybów, w tym dostępnych przez cały rok pieczarek czy królujących w babim lecie kurek, maślaków i podgrzybków.
Fot.: Materiały prasowe
Pascal dodatkowo rekomenduje wykorzystanie Ramy do letnich potraw z sezonowymi warzywami. Do jego dań, takich jak zielona fasolka szparagowa z pomidorami i bazylią czy potraw z woka idealnie sprawdzi się wersja „Maślany Smak”. To także świetny tłuszcz do przygotowywania szparagów czy placków dyniowych.
Fani sałatek na ciepło, takich jak proponowana przez Pascala sałatka z kurczakiem oraz czerwoną i zieloną papryką powinni wybrać wariant z oliwą z oliwek. Dzięki niej danie zachowa swoją lekkość a jednocześnie będzie miało przyjemny posmak oliwy – bez ryzyka poparzenia, jak w przypadku wykorzystania samego produktu z oliwek!
Co sądzicie o takim patencie na smażenie potraw? Kusi Was opcja smażenia bez ryzyka poparzeń od tłuszczu i brudnej kuchni? Dajcie znać w komentarzach!
marcinka