Udane mięso mielone

Mięso mielone o idealnej konsystencji, aromatycznie przyprawione

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Udane mięso mielone
Aby moje mielone szybko znikały ze stołu i wzbudzały zachwyt biesiadników stosuję poniższe wskazówki: -świeże mięso np:łopatkę kupuję w całości i proszę o zmielenie w sklepie,mam pewność z czego jest robione w przeciwieństwie do gotowych produktów garmażeryjnych -aby kotlety odchudzić zastępuję połowę mięsa czerwonego,mięsem z kurczaka -do masy mięsnej dodaję żółtka,bez białek,zrumienioną na maśle cebulkę -zamiast namoczonej bułki, wsypuję bułkę tartą(ok.2 łyżki na 500 g mięsa);kotlety są jednolite w środku bez "glutów" -aby wzbogacić smak dodaję czosnek,pietruszkę i kolendre, a także mieloną paprykę i zioła -aby moje mielone nie znudziły się biesiadnikom urozmaicam je nadziewając serem żółtym, pieczarkami,fetą lub papryką -aby mięso ładnie się formowało w kulki,ręce zwilżam zimną wodą -kotlety obtaczam w bułce tuż przed smażeniem -smażę dłużej na mniejszym ogniu,aby dobrze upiekły się w środku