Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić pieczarki faszerowane?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Kulinarne ABC

Jak zrobić pieczarki faszerowane?

Oddzielamy kapelusze od nóżek pieczarek. Te ostatnie kroimy w małe kawałki i podsmażamy z dodatkiem oliwy i cebuli. Dodajemy bułkę tartą, świeżą pietruszkę, jajko i ser żółty. Farszem wypełniamy kapelusze pieczarek i zapiekamy w piekarniku.

Ile piec pasztet?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Kulinarne ABC

Ile piec pasztet?

Pasztet mięsny piecze się około godziny. Po tym czasie studzi się go na kratce i podaje pokrojonego na plastry. Pasztety warzywne piecze się krócej – czas zależy od wykorzystanych warzyw.

Jak zrobić pasztet?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Kulinarne ABC

Jak zrobić pasztet?

Pasztet możemy przygotować z różnorodnych rodzajów mięsa, które gotujemy, bądź dusimy, a następnie mielimy, łączymy z dodatkami i zapiekamy. Możemy dodać do niego ulubione warzywa, czy kasze.

Jak zrobić hamburgery z grilla?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Kulinarne ABC

Jak zrobić hamburgery z grilla?

Domowe burgery z grilla będą świetnie smakować, jeśli wybierzemy dobrej jakości mięso, świeżą bułkę i odpowiednie dodatki: sałatę, pomidora, korniszona, ser i sosy. Mięso grillujemy około 15 min nie dociskając łopatką, aby nie pozbawić go soczystości.

Jak zrobić grillowaną pierś z kurczaka?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Kulinarne ABC

Jak zrobić grillowaną pierś z kurczaka?

Do wykonania pysznego, delikatnego i soczystego mięsa z grilla potrzebujemy kilka piersi kurczaka, podstawowe przyprawy i sos barbecue. Grillujemy ok. 30-40 minut uważając, żeby nie przypalić mięsa.

Jak zrobić ziemniaki z grilla?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Kulinarne ABC

Jak zrobić ziemniaki z grilla?

Do wykonania pysznych ziemniaków z grilla potrzebujemy kilku sztuk dobrych, podgotowanych ziemniaków, oliwę z oliwek, czosnek i ulubione przyprawy. Pieczemy w folii aluminiowej ok. 30-40 min.