Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak jeść czerwone banany?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Kulinarne ABC

Jak jeść czerwone banany?

Czerwone banany, tak samo jak te zwykłe, można jeść na surowo. Oprócz tego można je dodać do koktajli, ciast lub przygotować w wersji pieczonej i smażonej.

Banany – jak je przechowywać?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Kulinarne ABC

Banany – jak je przechowywać?

Banany przechowuje się w temperaturze pokojowej. Najlepiej jest je umieścić luzem, np. w misce. Aby nie dojrzewały zbyt szybko, najlepiej jest umieścić je w ciemniejszym miejscu.

Jak zrobić zapiekankę z pieczywa?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Kulinarne ABC

Jak zrobić zapiekankę z pieczywa?

Zapiekankę można przygotować z przeciętej na pół bagietki, kawałków chleba lub bułki. Na wierzchu układa się dodatki i całość zapieka w 220 st. C w piekarniku.

Jak zrobić brownie w 5 minut?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Kulinarne ABC

Jak zrobić brownie w 5 minut?

Brownie z mikrofalówki robi się z masła, jajek, mąki i kakao. Składniki umieszcza się w kubeczku i „piecze” przez około 5 minut w mikrofalówce.

Jak zrobić bułeczki drożdżowe?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Kulinarne ABC

Jak zrobić bułeczki drożdżowe?

Ciasto drożdżowe dzieli się na mniejsze kawałki. Drożdżówki piecze się następnie przez 20 minut w piekarniku. Słodkie bułki można zrobić bez dodatków, z kruszonką lub owocami.

Jak zrobić pierś z indyka?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Kulinarne ABC

Jak zrobić pierś z indyka?

Pierś z indyka można zrobić w wersji smażonej, gotowanej lub pieczonej. Przed obróbką mięso należy zamarynować lub zapeklować. Dzięki temu wychodzi soczysta.