Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić spaghetti bolognese?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić spaghetti bolognese?

Kluczem do udanego spaghetti bolognese jest odpowiednio przygotowany sos. Mięso mielone, warzywa i pomidory wymagają co najmniej dwóch godzin gotowania. Chociaż wydaje się długo, to danie z pewnością jest tego warte.

Jak zrobić sos chrzanowy?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sos chrzanowy?

Do przygotowania najprostszego sosu chrzanowego wystarczy tarty chrzan, śmietana, majonez oraz przyprawy. Sos chrzanowy na ciepło lub na zimno podaj do jajek, mięsa albo pieczeni.

Creme fraiche – jak zrobić świeżą śmietanę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Creme fraiche – jak zrobić świeżą śmietanę?

Creme fraiche to nic innego jak gęsta francuska śmietana. Nie jest łatwo dostępna w sklepie, ale w prosty sposób przygotujesz ją ze śmietany kremówki z dodatkiem maślanki, kefiru lub jogurtu. To wspaniały dodatek do wielu dań.

Wegański krem czekoladowy - prosty i tani przepis
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Wegański krem czekoladowy - prosty i tani przepis

Wegański krem czekoladowy to pyszny dodatek do owsianek, kanapek czy naleśników. Do zrobienia wersji bez nabiału potrzebujesz niewielu składników – podstawą jest mleko kokosowe lub pasta z fasoli. Wypróbuj dwa proste przepisy.