Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Pyszne i kolorowe koktajle - pij na zdrowie!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Gotujmy.pl poleca

Pyszne i kolorowe koktajle - pij na zdrowie!

Tym razem Ewa Chodakowska, wraz z Lefterisem Kavoukisem oraz Martą Kielak przygotowała propozycję idealną na nadchodzące lato! Sto przepisów na energetyczne koktajle, które warto uwzględnić w jadłospisie. Na zdrowie!

Jak zrobić pieczarki faszerowane?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Kulinarne ABC

Jak zrobić pieczarki faszerowane?

Oddzielamy kapelusze od nóżek pieczarek. Te ostatnie kroimy w małe kawałki i podsmażamy z dodatkiem oliwy i cebuli. Dodajemy bułkę tartą, świeżą pietruszkę, jajko i ser żółty. Farszem wypełniamy kapelusze pieczarek i zapiekamy w piekarniku.

Zgotuj sobie zdrowie - z SAMMI to proste!
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Trendy kulinarne

Zgotuj sobie zdrowie - z SAMMI to proste!

Zazwyczaj wiosną postanawiamy zadbać o swoją figurę. Z myślą o zbliżającym się lecie chcemy przedstawić Wam kilka znakomitych przepisów, które przyrządzicie wykorzystując naczynie Sammi i jego niezwykłe właściwości.

Twardy orzech do zgryzienia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Smaczki

Twardy orzech do zgryzienia

Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez orzechów... Są idealne jako dodatek do granoli, sałatek, tart. Dodajemy je do farszów, wykorzystujemy jako bazę do past i masła orzechowego.

Czym jest Skrei i dlaczego warto go jeść?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3105
Smaczki

Czym jest Skrei i dlaczego warto go jeść?

Pod dziwnie brzmiącą nazwą kryje się... wyjątkowa odmiana dorsza! Niskokaloryczny, pełen składników odżywczych Skrei trafia na stoły jedynie przez cztery miesiące w ciągu roku!