Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Podróże ze smakiem
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Wiadomości

Podróże ze smakiem

Każdy z nas kocha podróże! Pozwalają oderwać się od codziennych spraw, odpocząć, a przy tym poznać kulturę i tradycje danego regionu lub kraju. A jak wyglądają podróże kucharzy? Czy są inne niż nasze?

Live cooking z Olejem Wielkopolskim
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Aktualności Gotujmy

Live cooking z Olejem Wielkopolskim

Mistrzowskie warsztaty kulinarne, które zostały zorganizowane przez markę Olej Wielkopolski odbyły się 7 marca w Hali Koszyki. Sprawdźcie relację z tego zdarzenia i dowiedzcie się, dlaczego warto sięgać po olej rzepakowy!

Konkurs - Mięsno-owocowe połączenia!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Aktualności Gotujmy

Konkurs - Mięsno-owocowe połączenia!

Łączenie mięsa i owoców to duża sztuka. Już w kuchni staropolskiej wzmacniano więzi pomiędzy schabem i śliwką, kaczką i jabłkami, gęsią i żurawiną. Obecnie na topie są mariaże mięsa z owocami egzotycznymi, takimi jak ananasy, mango czy awokado. A Wy, jakie mięsno-owocowe połączenia lubicie najbardziej?

Bloger Tygodnia - Ciastkożercy
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Ciastkożercy

Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Róża Mucha-Myśliwiec. Porzuciła pracę w korporacji i zajęła się prowadzeniem słodkiego bloga kulinarnego - Ciastkożercy. Nie przejmuje się jeśli ciasto nie wychodzi takie jakby chciała. Wręcz przeciwnie - widzi w tym dużą szansę. Jaką? Przeczytajcie!

Angelina Jolie poleca robaki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Smaczki

Angelina Jolie poleca robaki

Podczas ostatniej wizyty w Kambodży Jolie pokazała swoim dzieciom jak prawidłowo przyrządzić insekty. Później wspólnie zajadali się pająkami i skorpionami.

Jesiotr powraca na stoły – Mistrzowie Polski wybrani!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Wydarzenia - relacje

Jesiotr powraca na stoły – Mistrzowie Polski wybrani!

Dwadzieścia dziewięć zgłoszeń. Osiem dopuszczonych zespołów z całego kraju. Cały dzień zmagań na najwyższym kulinarnym poziomie. Tak wyglądały III Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra w Licheniu, które pozwoliły wyłonić zwycięzcę – zespół z Hotelu Zamek Gniew.

Od przystawki do deseru
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 178, Artykułów: 3073
Wiadomości

Od przystawki do deseru

Macie ochotę na wspaniałą kulinarna ucztę! Koniecznie skorzystajcie z przepisów Raymonda Blancka, francuskiego szefa kuchni i właściciela kilku prestiżowych restauracji w Wielkiej Brytanii oraz Rachel Allen, irlandzkiej mistrzyni kuchni i autorki wielu kulinarnych książek.