Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Czym jest Skrei i dlaczego warto go jeść?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3096
Smaczki

Czym jest Skrei i dlaczego warto go jeść?

Pod dziwnie brzmiącą nazwą kryje się... wyjątkowa odmiana dorsza! Niskokaloryczny, pełen składników odżywczych Skrei trafia na stoły jedynie przez cztery miesiące w ciągu roku!

Wielkanoc palce lizać!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3096
Wiadomości

Wielkanoc palce lizać!

Wypieki mają szczególne miejsce w wielkanocnej tradycji. Mazurki, baby, serniki od lat niezmiennie goszczą na naszych stołach. Ale jak upiec ciasto wyjątkowe? Tego zadania podejmą się uczestnicy „Bake off – Ale ciacho!”.

Ile piec pasztet?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3096
Kulinarne ABC

Ile piec pasztet?

Pasztet mięsny piecze się około godziny. Po tym czasie studzi się go na kratce i podaje pokrojonego na plastry. Pasztety warzywne piecze się krócej – czas zależy od wykorzystanych warzyw.

Jak zrobić pasztet?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 182, Artykułów: 3096
Kulinarne ABC

Jak zrobić pasztet?

Pasztet możemy przygotować z różnorodnych rodzajów mięsa, które gotujemy, bądź dusimy, a następnie mielimy, łączymy z dodatkami i zapiekamy. Możemy dodać do niego ulubione warzywa, czy kasze.