Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Z czym jeść hummus?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 173, Artykułów: 2568
Kulinarne ABC

Z czym jeść hummus?

Hummus idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami oraz pieczywem. Jego wyrazisty smak podkreśla ich naturalne walory.

Kategoria promowana - grudzień
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 173, Artykułów: 2568
Wiadomości

Kategoria promowana - grudzień

Zima coraz śmielej wkracza w nasze progi. Kuchnia powoli wypełnia się zapachem cynamonu, rozgrzewającego imbiru i soczystych pomarańczy. To wspaniały czas, który łączy rodziny we wspólnym gotowaniu w oczekiwaniu do świąt Bożego Narodzenia. Zobaczcie, jakie przysmaki warto przygotowywać w tym miesiącu. To właśnie one znajdą się w kategorii promowanej!

Jak zrobić stek wołowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 173, Artykułów: 2568
Kulinarne ABC

Jak zrobić stek wołowy?

Stek wołowy przyrządzamy na patelni grillowej, smażąc go kilka minut z obydwu stron w zależności od stopnia wysmażenia. Przyprawiamy go po zdjęciu z patelni.

Jak przyrządzić schab?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 173, Artykułów: 2568
Kulinarne ABC

Jak przyrządzić schab?

Schab przygotowujemy w całości, marynujemy go w ulubionych przyprawach i pieczemy lub kroimy w plastry i smażymy albo dusimy.

7 rzeczy, na które niepotrzebnie tracisz czas w kuchni
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 173, Artykułów: 2568
Smaczki

7 rzeczy, na które niepotrzebnie tracisz czas w kuchni

Lubisz gotować, ale wkurza Cię, ile czasu codziennie spędzasz w kuchni? Poznaj kilka rzeczy, którym zupełnie niepotrzebnie poświęcasz swoją uwagę podczas przyrządzania posiłków. Naucz się ich unikać, a z pewnością zyskasz trochę wolnego czasu.

Wino – białe czy czerwone?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 173, Artykułów: 2568
Smaczki

Wino – białe czy czerwone?

Różnią się nie tylko kolorem, ale też smakiem, właściwościami zdrowotnymi, sposobem podawania. Jakie wino wybrać na dzisiejszy wieczór, białe czy czerwone?

Najdroższe potrawy i przekąski na świecie
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 173, Artykułów: 2568
Smaczki

Najdroższe potrawy i przekąski na świecie

Jeśli narzekasz, że za mało zarabiasz i za dużo wydajesz na jedzenie zobacz kilka naprawdę drogich potraw. Przygotowywane są w oparciu o receptury opracowane przez najlepszych kucharzy świata i najbardziej ekskluzywne składniki. Kupienie nawet jednej porcji to ogromny wydatek!