polewy i lukry

Ciasta « poprzedni | następny »
mkowalski - Porady kulinarne: polewy i lukry offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
polewy i lukry
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Porady na temat wyrobu lukrów i polew do ciast.


Aby polewa na cieście nie była matowa, posmarujmy stężałą powierzchnię koniakiem. Tort lub ciasto będą wtedy lśniły jak należy. Aby lukier miał ładny, biały kolor , cukier wymieszajmy razem z mlekiem , a nie z wodą. Różowy lukier otrzymamy natomiast, dodając do niego odrobinę soku wiśniowego.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do polewy i lukry  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane