polewy i lukry

Ciasta « poprzedni | następny »
mkowalski - Porady kulinarne: polewy i lukry offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
polewy i lukry
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Porady na temat wyrobu lukrów i polew do ciast.


Aby polewa na cieście nie była matowa, posmarujmy stężałą powierzchnię koniakiem. Tort lub ciasto będą wtedy lśniły jak należy. Aby lukier miał ładny, biały kolor , cukier wymieszajmy razem z mlekiem , a nie z wodą. Różowy lukier otrzymamy natomiast, dodając do niego odrobinę soku wiśniowego.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do polewy i lukry  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane