polewy i lukry

Ciasta « poprzedni | następny »
mkowalski - Porady kulinarne: polewy i lukry offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
polewy i lukry
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Porady na temat wyrobu lukrów i polew do ciast.


Aby polewa na cieście nie była matowa, posmarujmy stężałą powierzchnię koniakiem. Tort lub ciasto będą wtedy lśniły jak należy. Aby lukier miał ładny, biały kolor , cukier wymieszajmy razem z mlekiem , a nie z wodą. Różowy lukier otrzymamy natomiast, dodając do niego odrobinę soku wiśniowego.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do polewy i lukry  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane