polewy i lukry

Ciasta « poprzedni | następny »
mkowalski - Porady kulinarne: polewy i lukry

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 85
zdjęcia: 1 z 1
polewy i lukry
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Porady na temat wyrobu lukrów i polew do ciast.


Aby polewa na cieście nie była matowa, posmarujmy stężałą powierzchnię koniakiem. Tort lub ciasto będą wtedy lśniły jak należy. Aby lukier miał ładny, biały kolor , cukier wymieszajmy razem z mlekiem , a nie z wodą. Różowy lukier otrzymamy natomiast, dodając do niego odrobinę soku wiśniowego.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do polewy i lukry  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane