polewy i lukry

Ciasta « poprzedni | następny »
mkowalski - Porady kulinarne: polewy i lukry

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 85
zdjęcia: 1 z 1
polewy i lukry
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Porady na temat wyrobu lukrów i polew do ciast.


Aby polewa na cieście nie była matowa, posmarujmy stężałą powierzchnię koniakiem. Tort lub ciasto będą wtedy lśniły jak należy. Aby lukier miał ładny, biały kolor , cukier wymieszajmy razem z mlekiem , a nie z wodą. Różowy lukier otrzymamy natomiast, dodając do niego odrobinę soku wiśniowego.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do polewy i lukry  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane