Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Owoce nie ściemnieją
Owoce użyte do dekoracji ciasta (np.jabłka, brzoskwinie) podczas pieczenia w wysokiej temperaturze mogą ściemnieć...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Owoce użyte do dekoracji ciasta (np.jabłka, brzoskwinie) podczas pieczenia w wysokiej temperaturze mogą ściemnieć...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Suszone owoce dodawane do ciasta nabiorą niezwykłego aromatu, jeśli namoczysz je w wodzie...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Aby urozmaicić smak bezowych spodów lub ciasteczek, do ubijanej masy z białek i cukru...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Połowę ciasta zabarw, dodając do niej kakao lub czekoladę. Najpierw wylej do formy ciasto jasne...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Nie wsypuj całej odmierzonej porcji mąki na wierzch ubitych jajek – zniszczy to strukturę piany i biszkopt będzie gorzej rósł.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ciasto drożdżowe przygotujesz szybciej i prościej z drożdżami suszonymi instant. Wystarczy wymieszać je ze składnikami ciasta i pozostawić do wyrośnięcia.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Oznacza to, że foremka na ciasto jest za mała lub zbyt niska. Najpierw podłóż pod nią kawałek papieru do pieczenia...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ciasto kruche nie rozerwie się podczas przekładania na blachę, jeśli nawiniesz je na oprószony mąką wałek i ostrożnie rozłożysz na blasze.