Dekoracyjny koszyczek z grapefruita
Wszystko mozna podac elegancko .. i wtedy oczy blyszcza biesiadnikom .. :)
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Wszystko mozna podac elegancko .. i wtedy oczy blyszcza biesiadnikom .. :)
przy krojeniu cebuli unikniemy łez jeżeli...
jak prawidłowo siekać zioła by nie straciły na wartości
dekoracje np do rózeczek z pomidora....
Zmuszać czy pozwolić nie jeść?
Wielkanocna tradycja w Wielką Sobotę
Kamień w czajniku jest nieunikniony, ale na szczęście, nie musimy stosować wszechobecnej chemii, aby się go pozbyć.
Na naszych parapetach rośnie ogromny skarb!
Niewiele trzeba, aby nasze mosiężne ozdoby lśniły blaskiem nowości
zostaną i nie wiesz co zrobić nie wywalaj o to co ja robię