

Przechowywanie orzechów włoskich
Masz orzechy włoskie i jeśli chcesz je przechować musisz spełnić pewne warunki.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Masz orzechy włoskie i jeśli chcesz je przechować musisz spełnić pewne warunki.
Chcesz sprawdzić świeżość jajek, jest na to prosty sposób.
Sos pieczeniowy z dodatkiem kawy, spróbuj a goście będą zachwyceni.
Cenne wskazówki jak kupować, przechowywać, przygotowywać i wykorzystywać w kuchni słodkie ziemniaki czyli bataty!
Sposób ten pozwoli na dłużej zachować smak i aromat mielonej kawy.
Porada na temat mrożenia ziół.
Jak gotować pęknięte jajko tak, aby nie wypłynęło?
Cenna oliwa z oliwek i jej zalety.
Porada na temat jedzenia nabiału.
Porada na temat smacznych naleśników.