

Nóż nożowi nierówny
Mały, duży, średni, z piłką i bez, czubkiem i bez? Jakie, jak i do czego używamy poszczególnych noży.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Mały, duży, średni, z piłką i bez, czubkiem i bez? Jakie, jak i do czego używamy poszczególnych noży.
Cynamon i jego właściwości medyczne.
Oto porada co zrobić, aby sałatka i zioła odzyskały jędrność?
Do czego pasuje seler naciowy? Jak go przyrządzać? Gdzie kupić? Jak przechowywać? Wszystko o selerze naciowym!
Seler i jego ciekawe zastosowanie.
Co zrobić, a czego unikać, aby kalafior miał piękny i biały kolor?
Dlaczego orzechy nerkowca, które kupujemy nie mają skorupki?
Kupiłaś jajka, a więc musisz je odpowiednio przechowywać - tak, żeby były jak najdłużej świeże!
Co zrobić, żeby nie przypalić garnka i ryżu?
Co zrobić, gdy nie mamy pod ręką brokułów? Weźmy...