

Chrupiąca kiełbasa
Kiełbaski smaczne, chrupiące i delikatnie przypieczone dzięki zastosowaniu cukru podczas pieczenia.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Kiełbaski smaczne, chrupiące i delikatnie przypieczone dzięki zastosowaniu cukru podczas pieczenia.
Zdrowa, smaczna i aromatyczna oliwa z oliwek, będzie tylko wtedy gdy odpowiednio będziesz ją przechowywać.
Makaron żeby był smaczny , musi być ugotowany w dużej ilości wody, pamiętaj o tym!
Prosty sposób na garnek i mleko , aby nam się nie przypaliło.
Porada na temat gotowanej młodej kapusty.
Porada na temat duszonej wołowiny.
Przydatne zasady dotyczące sklejania i gotowania pierogów.
Właściwości działania soli kuchennej na warzywa.
Proste zasady, które dotyczą gotowania z udziałem pieczarek oraz boczniaków.
Zazwyczaj nie doceniamy oleju rzepakowego, biorąc pod uwagę jego właściwości zdrowotne najwyższa pora to zmienić!