

Co zrobić z zielonych orzechów włoskich?
Porada na temat wykorzystania zielonych orzechów.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Porada na temat wykorzystania zielonych orzechów.
Prawidłowy sposób gotowania brukselki.
Doskonałe o każdej porze roku. Pomagają utrzymać szczupłą sylwetkę, dostarczają witamin. Oto kilka propozycji na owocowo-warzywne koktajle.
Czekoladowe, waniliowe, z dodatkiem rumu czy powideł? Do czego dodawać słodkie sosy?
Oto kolejna dawka pomysłów na sosy, które podajemy na zimno, by wzbogacić, urozmaicić smak serwowanych przez nas dań. Bon apetit!
Sosy zimne można dodawać zarówno do dań na ciepło, jak i na zimno. Czy wiesz, jak je przyrządzać i z jakimi potrawami podawać?
Przygotowujesz imprezę, wyjątkową kolację i nie wiesz, jakie zrobić przekąski? Przeczytaj nasz krótki poradnik i zaskocz swoich gości.
Kilka informacji na temat liści laurowych.
Gdzie można a gdzie nie powinno się trzymać bananów.
Czy wiesz że banany nie dojrzewają na drzewach?