

Czym jest i na czym polega pasteryzacja?
To co trzeba wiedzieć o pasteryzacji.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
To co trzeba wiedzieć o pasteryzacji.
Inne zastosowanie pasty miso.
Zobacz jak długo mrozić odpowiednie produkty.
Jak mamy należy sprawdzić czy ciasto jest upieczone?
Jak należny piec ciasta?
Zachęcam do skorzystania z moich porad, które przydają się w życiu codziennym i pozwalają na racjonalne wykorzystanie produktów w kuchni.
Prosta metoda, aby jabłka i banany wyglądały zawsze świeżo w sałatce owocowej.
Sztuczny miód tylko pozornie jest podobny do naturalnego.
Kofeinę zawiera nie tylko kawa, ale również inne napoje.
Stewia naturalny, nieszkodliwy słodzik.