Plama ach ta plama cz.1 - po imprezce
Po imprezce dużo plam, jak je wywabić....
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Po imprezce dużo plam, jak je wywabić....
Jak można wykorzystać resztki ciasta ptysiowego.
Świetny sernik bez zapadnięcia się.
Myślisz, że pizza jest nudna? Zobacz jak możesz ją zmienić!
Szybie nadzienie do różnych ciast.
Dobry przepis na ogóreczki
To okrągły owoc w twardej, grubej, czerwonej skórce.
Są wielkości kurzego jajka lub moreli.
Granat ma nie tylko ciekawą historię. Również doskonale smakuje, a przy tym ma lecznicze właściwości!
To już dość znany u nas owoc, ale jeszcze nie zawsze wiemy do czego go użyć