Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Liczi
szpileczka szpileczka | Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238
Kulinarne ABC

Liczi

Te małe owoce zawierają cukier, białko i dużo witaminy C.

Pepino
szpileczka szpileczka | Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238
Kulinarne ABC

Pepino

Owoce egzotyczne są coraz łatwiej dostępne i popularne. Pepino zawiera witaminę C i węglowodany.

Owoce Azji
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Owoce Azji

Egzotyczne owoce zachwycają swoim wyglądem oraz smakiem, zachęcamy do bliższego poznania niektórych owoców Azji - dziś w menu: Rambutan, Pitaja oraz Durian.

Kiwano
szpileczka szpileczka | Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238
Kulinarne ABC

Kiwano

Mało znane owoce są u nas coraz bardziej popularne i łatwiej dostępne.