Troszkę o przyprawach
Przyprawy jako składniki dodawane do potraw, pomimo braku wartości odżywczych, są niezbędne dla ich smaku i aromatu.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Przyprawy jako składniki dodawane do potraw, pomimo braku wartości odżywczych, są niezbędne dla ich smaku i aromatu.
Świeże zioła w naszej kuchni to podstawa aromatycznych i pełnych smaku potraw. Jakie zioła używamy i do jakich potraw?
Wszyscy je jemy ale jakie są jego zalety? Czy to wiemy?
Taka malutka a tyle potrafi!
Dobre ryby z zamrażarki
Makaron risi to mój faworyt do sałatek.
Ten makaron, w formie potrawy o tej samej nazwie, coraz częściej gości na naszych stołach.
Nowoczesna i energooszczędna, ale droga płyta indukcyjna czy tradycyjna płyta gazowa, na której uczyliśmy się gotować? Obydwie maja swoje wady i zalety. Oto ich przekrój.
Ten makaron stosujemy do zup, sałatek, zapiekanek i do nadziewania.
Plamy,plamki po jedzeniu, piciu a kysz....