karolcia_zip
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 255, Artykułów: 5Troszkę o przyprawach
Przyprawy jako składniki dodawane do potraw, pomimo braku wartości odżywczych, są niezbędne dla ich smaku i aromatu.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
karolcia_zip
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 255, Artykułów: 5Przyprawy jako składniki dodawane do potraw, pomimo braku wartości odżywczych, są niezbędne dla ich smaku i aromatu.
karolcia_zip
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 255, Artykułów: 5Świeże zioła w naszej kuchni to podstawa aromatycznych i pełnych smaku potraw. Jakie zioła używamy i do jakich potraw?
bogusia19
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 222, Artykułów: 12Wszyscy je jemy ale jakie są jego zalety? Czy to wiemy?
bogusia19
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 222, Artykułów: 12Taka malutka a tyle potrafi!
TeresaJ
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 37, Artykułów: 129Dobre ryby z zamrażarki
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Makaron risi to mój faworyt do sałatek.
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Ten makaron, w formie potrawy o tej samej nazwie, coraz częściej gości na naszych stołach.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Nowoczesna i energooszczędna, ale droga płyta indukcyjna czy tradycyjna płyta gazowa, na której uczyliśmy się gotować? Obydwie maja swoje wady i zalety. Oto ich przekrój.
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Ten makaron stosujemy do zup, sałatek, zapiekanek i do nadziewania.
kasperki2
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 255, Artykułów: 47Plamy,plamki po jedzeniu, piciu a kysz....