Ostrygi - wszystko o ostrygach
Ostrygi - po francusku "huitres" to prawdziwe królowe owoców morza
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Ostrygi - po francusku "huitres" to prawdziwe królowe owoców morza
Gotowanie na parze staje się coraz bardziej "trendy". Kojarzy się z modną, szczupłą sylwetką, a jednocześnie z delikatnym, subtelnym smakiem...
Brzmi dość dziwnie, a przecież są to nazwy pomidorów. Podobnie jak jabłek jest ich wiele rodzajów, a nazw tyle, że łatwo się pogubić...
Ocet jabłkowy oczyszcza organizm z zastarzałych złogów, poprawia trawienie i wchłanianie żelaza, hamuje apetyt. W occie jabłkowym jest około 20 najcenniejszych substancji...
Młyn Klekotki resort & spa oferuje bogaty program rekreacyjno-sportowy, który uatrakcyjni każdą majówkę.
Złe warunki eksploatacji głosu oraz narażenie na przesuszone i zanieczyszczone powietrze mogą prowadzić do uszkodzenia narządów mowy.
Co roku o tej samej porze z przyjemnością zamieniamy niedzielne obiady przy suto zastawionym stole na posiedzenia na łonie natury.
Pozwól sobie na odrobinę luksusu i daj się namówić na dzień w klimacie „chillout"...
Sezon grillowych imprez na wolnym powietrzu w Polsce zaczyna się prawie zawsze w maju...
Większość z nas nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki „małej czarnej".