Papryka, papryczka...
Historia papryki jest długa i bogata w przygody. Wystarczy tylko wspomnieć, że do Europy zawitała u boku Krzysztofa Kolumba...
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Historia papryki jest długa i bogata w przygody. Wystarczy tylko wspomnieć, że do Europy zawitała u boku Krzysztofa Kolumba...
Czekolada – źródło energii i najpopularniejsze lekarstwo na melancholię. Zwiększając poziom serotoniny i endorfin, poprawia nastrój oraz podnosi odporność i chroni układ krążenia.
Wraz z nadchodzącą wiosną świat budzi się do życia, a my chcemy być zgrabne i zadbane. Jednak nie jest tajemnicą, że zimą przybywa nam kilka zbędnych kilogramów...
Jajka są bogatym źródłem składników odżywczych: białka, cynku, witamin A, D, E i B, a zwłaszcza B12 (wspaniale uzupełniają braki tej witaminy u wegetarian...
Wanilia przede wszystkim zmiękcza, nawilża i tonizuje. Jest częstym składnikiem płynów do kąpieli, odżywek do włosów czy balsamów...
Degustacja whisky jest niezwykle fascynującą przygodą - sztuką wydobywania detali kolorystycznych, walorów zapachowych i smakowych.
Już w Starożytności kobiety znalazły sposób i środki, by naturalnie upiększać swoje lica.
Na wiosnę dowiedz się dlaczego ciepłe dni sprzyjają nowym związkom i dzięki czemu tak naprawdę jesteśmy atrakcyjni.
Jaja – na twardo, na miękko, w majonezie, faszerowane, dodawane do ciast, kogel-mogel, omlety z jaj, jaja nadziewane, kotleciki jajeczne, jajecznica itp. itd.
Zapewne zdrowie naszych dzieci jest dla nas niezwykle ważne. Mamy świadomość, że potrzebują one zróżnicowanej diety, bogatej w wiele różnych składników.