Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Grypa czy przeziębienie?
  • 3
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Grypa czy przeziębienie?

Grypę wywołuje wirus - jego działanie jest nagłe i bardzo silne. Wirus ten ma zdolność do zmiany swoich właściwości i wyglądu. Przeziębienie natomiast ...

Anyż na przeziębienie
  • 3
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kącik Babci Halinki

Anyż na przeziębienie

We współczesnej medycynie anyż używany jest jako środek rozkurczowy i wykrztuśny, w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych...

Jak podawać gin
  • 2
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Jak podawać gin

Gin to rodzaj jałowcówki, najpopularniejszy w krajach anglosaskich. Ma cierpki i lekko gorzki smak, dlatego najczęściej łączy sie go z innymi napojami w drinkach.

Jak parzyć herbatę?
  • 8
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Porady

Jak parzyć herbatę?

Chłodne, jesienne wieczory sprzyjają piciu ciepłej herbaty. Warto pamiętać, że na smak naszej ulubionej herbaty, priorytetowy wpływ ma sposób w jaki ją zaparzymy...

Jak rozpoznać prawdziwe masło?
  • 13
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Jak rozpoznać prawdziwe masło?

Czasami pod nazwą masło kryje się nieokreślona mieszanka różnych tłuszczów z większym lub mniejszym udziałem oleju palmowego... Zobacz, czym prawdziwe masło różni się od popularnego miksu tłuszczowego!

Kuchenki mikrofalowe w kuchni
  • 4
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Kuchenki mikrofalowe w kuchni

W nowoczesnej kuchni nie może zabraknąć wielofunkcyjnej kuchenki mikrofalowej, dzięki której szybko i łatwo przyrządzimy różnorodne potrawy.