Grypa czy przeziębienie?
Grypę wywołuje wirus - jego działanie jest nagłe i bardzo silne. Wirus ten ma zdolność do zmiany swoich właściwości i wyglądu. Przeziębienie natomiast ...
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Grypę wywołuje wirus - jego działanie jest nagłe i bardzo silne. Wirus ten ma zdolność do zmiany swoich właściwości i wyglądu. Przeziębienie natomiast ...
Nadejściu złotej polskiej jesieni towarzyszy wysyp grzybów, który trwa od połowy września aż do pierwszych przymrozków.
Gdy naokoło panuje grypa, stosujmy chilli do rozmaitych potraw. Zielarze uważają, że chili znakomicie wpływa na układ krążenia...
Według statystyk, 10 milionów Polaków nie je śniadań ze względu na brak czasu.
We współczesnej medycynie anyż używany jest jako środek rozkurczowy i wykrztuśny, w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych...
Gin to rodzaj jałowcówki, najpopularniejszy w krajach anglosaskich. Ma cierpki i lekko gorzki smak, dlatego najczęściej łączy sie go z innymi napojami w drinkach.
Chłodne, jesienne wieczory sprzyjają piciu ciepłej herbaty. Warto pamiętać, że na smak naszej ulubionej herbaty, priorytetowy wpływ ma sposób w jaki ją zaparzymy...
Czasami pod nazwą masło kryje się nieokreślona mieszanka różnych tłuszczów z większym lub mniejszym udziałem oleju palmowego... Zobacz, czym prawdziwe masło różni się od popularnego miksu tłuszczowego!
W nowoczesnej kuchni nie może zabraknąć wielofunkcyjnej kuchenki mikrofalowej, dzięki której szybko i łatwo przyrządzimy różnorodne potrawy.
Masz w planach zrobić tort. Puszysty biszkopt już przygotowany do pokrojenia. No właśnie! Jak to zrobić, aby części były równe? Mamy dla Was kilka pomysłów!