Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Na ratunek pieczeni
Podczas długotrwałego pieczenia wskutek wytapiania tłuszczu i parowania pieczeń może się wyraźnie zmniejszyć.
Niektórzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. O czym należy pamiętać przygotowując mięsne dania, co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące mięs - ich przyrządzania, pieczenia, smażenia, grillowania.
Lubisz kotlety mielone, ale znudził Ci się już obecny przepis? Odkryj nowe pomysły na odmienione kotlety mielone.
Sprawdź dlaczego warto jeść drób, jakie przyprawy idealnie pasują do mięs oraz co nam mówi kolor flaczków.
Czym doprawić mięso gotowane na parze, aby nie było mdłe? Jak rozmrażać mięso, aby nie traciło swoich substancji odżywczych? Czym jest Foie gras i jak je przygotować? Służymy radą!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Podczas długotrwałego pieczenia wskutek wytapiania tłuszczu i parowania pieczeń może się wyraźnie zmniejszyć.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Golonkę w piwie zna każdy. Nie każdy jednak wie, że piwo - ustawione w piekarniku...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Nie wyrzucaj przypalonego kurczaka – zrobisz z niego pyszny i wykwintny … pudding.