zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Pieczeń i zapiekanie mięsa
Sekrety pieczenia i zapiekania
Niektórzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. O czym należy pamiętać przygotowując mięsne dania, co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące mięs - ich przyrządzania, pieczenia, smażenia, grillowania.
Lubisz kotlety mielone, ale znudził Ci się już obecny przepis? Odkryj nowe pomysły na odmienione kotlety mielone.
Sprawdź dlaczego warto jeść drób, jakie przyprawy idealnie pasują do mięs oraz co nam mówi kolor flaczków.
Czym doprawić mięso gotowane na parze, aby nie było mdłe? Jak rozmrażać mięso, aby nie traciło swoich substancji odżywczych? Czym jest Foie gras i jak je przygotować? Służymy radą!
zuzi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 174, Artykułów: 13Sekrety pieczenia i zapiekania
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Konserwowanie mięsa ma za zadanie nie tylko zachować świeżość mięsa, ale przygotować je do dalszego smażenia, pieczenia, czy duszenia.
kayleb
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 25, Artykułów: 28Nadaj wyjątkowy smak swojej pieczeni
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Co zrobić, aby urozmaicić smak sosu mięsnego? Radzi Ewelina...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jak sprawić, by po usmażeniu wątróbka była zawsze pyszna i soczysta?
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Filet z kurczaka będzie bardziej soczysty, jeśli dzień wcześniej zanurzysz go w marynacie
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Prawie każdy lubi jeść steki, Nie każdy jednak wie, jak je dobrze usmażyć...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Sklepowe wędliny nigdy nie poleżą w lodówce zbyt długo, ale dobrze przechowywane pozostaną dłużej świeże
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Nawet jeśli polewasz podczas pieczenia piersi kurczaka sosem, mogą stać się suche i włókniste.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Nie smaż mięsa bezpośrednio po wyjęciu z lodówki, bo może się okazać, że na zewnątrz będzie wysuszone.