

Jak zrobić sałatkę owocową?
Przechodzisz na dietę i nie wiesz jak sobie osłodzić życie? A może upały sprawiły, że masz ochotę na lekki deser, który nie wymaga stania nad piekarnikiem? W obu przypadkach rada jest jedna - sięgnij po sałatki owocowe!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Przechodzisz na dietę i nie wiesz jak sobie osłodzić życie? A może upały sprawiły, że masz ochotę na lekki deser, który nie wymaga stania nad piekarnikiem? W obu przypadkach rada jest jedna - sięgnij po sałatki owocowe!
Słodki, orzeźwiający i kojarzący się z latem - taki właśnie jest arbuz! Z reguły zjadamy go na surowo, nie mając zielonego pojęcia o tym, do ilu potraw można go wykorzystać. Pora na małą przygodę z arbuzem!
Niepozorna, podobna do selera i bardzo smaczna - kalarepa jest jednym z najmniej docenianych warzyw. I choć powoli wraca do łask, wciąż sporo osób nie ma pojęcia jak ją wykorzystać. Pora to zmienić!
Kiedy temperatura na zewnątrz wzrasta, butelka wody w ręku jest jak wybawienie. Silne pragnienie daje się we znaki, dzięki czemu pijemy więcej. Ile trzeba pić latem? Jak prawidłowo nawadniać organizm nie tylko w upały?
Obok spaghetti bolognese i pizzy stanowi trzecie, najbardziej rozpoznawalne danie kuchni włoskiej. Lasagne, czy też po polsku lazania, to nic innego jak odmiana zapiekanki makaronowej, którą warto przygotować samodzielnie w domu!
Kotlety z cukinii to doskonała alternatywa dla kalorycznych kotletów mięsnych. Poza ciekawym smakiem odznaczają się one także sporą dawką składników odżywczych i błonnika. Jeszcze nigdy nie robiliście ich w takiej wersji? Przeczytajcie, jakie to proste!
Sezon grillowy w pełni, a co za tym idzie – hurtowo pieczemy na ruszcie różnego rodzaju mięsa. Każdy jednak doskonale wie, że to, co najlepiej uzupełnia ich smak, to dobrze skomponowane sosy. Jak je przygotować?
Uwielbiasz jajka, jednak nie możesz już patrzeć na jajecznicę? W takim razie wypróbuj frittaty - ta włoska odmiana omletu z pewnością podbije Twoje serce!
Najprostszy sorbet przygotowuje się z mrożonych truskawek. Wystarczy je zmiksować i ewentualnie dosłodzić. W ten sposób można zrobić sorbet z różnych owoców.
Kwaśne i wyraziste w smaku porzeczki to owoce zaliczane przez dietetyków do grona najzdrowszych. Niezależnie od gatunku stanowią doskonałe źródło witamin, antyutleniaczy i błonnika. Czego nie wiemy o tych owocach i jak inspirować się nimi w kuchni? Przeczytajcie!