Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić sałatkę owocową?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sałatkę owocową?

Przechodzisz na dietę i nie wiesz jak sobie osłodzić życie? A może upały sprawiły, że masz ochotę na lekki deser, który nie wymaga stania nad piekarnikiem? W obu przypadkach rada jest jedna - sięgnij po sałatki owocowe!

Pomysły na arbuza
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pomysły na arbuza

Słodki, orzeźwiający i kojarzący się z latem - taki właśnie jest arbuz! Z reguły zjadamy go na surowo, nie mając zielonego pojęcia o tym, do ilu potraw można go wykorzystać. Pora na małą przygodę z arbuzem!

Co zrobić z kalarepy?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co zrobić z kalarepy?

Niepozorna, podobna do selera i bardzo smaczna - kalarepa jest jednym z najmniej docenianych warzyw. I choć powoli wraca do łask, wciąż sporo osób nie ma pojęcia jak ją wykorzystać. Pora to zmienić!

Ile pić latem?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dietetyka

Ile pić latem?

Kiedy temperatura na zewnątrz wzrasta, butelka wody w ręku jest jak wybawienie. Silne pragnienie daje się we znaki, dzięki czemu pijemy więcej. Ile trzeba pić latem? Jak prawidłowo nawadniać organizm nie tylko w upały?

Jak zrobić lazanię?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić lazanię?

Obok spaghetti bolognese i pizzy stanowi trzecie, najbardziej rozpoznawalne danie kuchni włoskiej. Lasagne, czy też po polsku lazania, to nic innego jak odmiana zapiekanki makaronowej, którą warto przygotować samodzielnie w domu!

Jak przygotować kotlety z cukinii?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak przygotować kotlety z cukinii?

Kotlety z cukinii to doskonała alternatywa dla kalorycznych kotletów mięsnych. Poza ciekawym smakiem odznaczają się one także sporą dawką składników odżywczych i błonnika. Jeszcze nigdy nie robiliście ich w takiej wersji? Przeczytajcie, jakie to proste!

Sosy do mięs z grilla
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Sosy do mięs z grilla

Sezon grillowy w pełni, a co za tym idzie – hurtowo pieczemy na ruszcie różnego rodzaju mięsa. Każdy jednak doskonale wie, że to, co najlepiej uzupełnia ich smak, to dobrze skomponowane sosy. Jak je przygotować?

Jak zrobić frittatę?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić frittatę?

Uwielbiasz jajka, jednak nie możesz już patrzeć na jajecznicę? W takim razie wypróbuj frittaty - ta włoska odmiana omletu z pewnością podbije Twoje serce!

Smakowite porzeczki - jak je wykorzystać w kuchni?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Smakowite porzeczki - jak je wykorzystać w kuchni?

Kwaśne i wyraziste w smaku porzeczki to owoce zaliczane przez dietetyków do grona najzdrowszych. Niezależnie od gatunku stanowią doskonałe źródło witamin, antyutleniaczy i błonnika. Czego nie wiemy o tych owocach i jak inspirować się nimi w kuchni? Przeczytajcie!