

Rokitnik doskonały w kuchni i kosmetologii
Rokitnik to roślina, której możemy używać w kuchni, zielarstwie czy kosmetologii. Idealnie sprawdzi się w przy leczeniu wielu chorób.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Rokitnik to roślina, której możemy używać w kuchni, zielarstwie czy kosmetologii. Idealnie sprawdzi się w przy leczeniu wielu chorób.
Nieco zapomniane zupy po dość długiej nieobecności w naszej diecie, stają się podstawowym elementem codziennych posiłków. Mięsne, warzywne, grzybowe, a nawet serowe – zobaczcie nasze bogactwo smakowitych zup!
Wszystkich nas dotyka problem braku czasu. Jak w takiej sytuacji poradzić sobie z przygotowywaniem pożywnych, wartościowych i przy tym szybkich posiłków? Przeczytajcie nasz artykuł i zainspirujcie się do działania!
Kindziuk to tradycyjna litewska wędlina, która od pokoleń gości na stołach Litwinów. Jej pysznym smakiem i zapachem możemy również delektować się i my. Sprawdźcie dlaczego warto spróbować kindziuka.
Jak można wykorzystać owoce pigwy? Można zrobić z nich dżem, konfiturę lub kompot. My w tym artykule udowodnimy, że owoce te równie wspaniale nadają się na nalewkę. Sprawdźcie jak ją zrobić by cieszyć się jej smakiem przez całą zimę!
Polacy coraz częściej starają się odżywiać zdrowo. Warto pamiętać, że naturalne i zdrowe składniki to element kuchni obecny w Polsce od wielu pokoleń.
Cebula jest ważnym składnikiem wielu kuchni świata. Stanowi pyszny dodatek do dań meksykańskich, szwajcarskich czy indyjskich. W naszych kuchniach króluje już od wieków. Biała, żółta czy czerwona - którą Wy najbardziej cenicie?
Liściaste i pikantne warzywo o lekkim musztardowym smaku jakim jest musztardowiec to wspaniały dodatek do wielu dań - sałatek, zup, past. Jeśli tylko znajdziecie to warzywo w sklepie lub targu kupcie je koniecznie! Sprawdźcie dlaczego!
Lodówka to podstawowy sprzęt w kuchni do przechowywania wielu produktów. Jednak nie wszystkie produkty powinny do niej trafić. Jednym z nich jest cebula. Sprawdźcie dlaczego!
Już od wieków pietruszka ceniona była za swoje właściwości smakowe oraz prozdrowotne. Zapoznajmy się z ciekawostkami na jej temat i sprawdźmy jak wykorzystać ją kulinarnie!