Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Przepisy na obiad - zupy
  • 7
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przepisy na obiad - zupy

Nieco zapomniane zupy po dość długiej nieobecności w naszej diecie, stają się podstawowym elementem codziennych posiłków. Mięsne, warzywne, grzybowe, a nawet serowe – zobaczcie nasze bogactwo smakowitych zup!

Pomysły na obiad - makaron
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Pomysły na obiad - makaron

Wszystkich nas dotyka problem braku czasu. Jak w takiej sytuacji poradzić sobie z przygotowywaniem pożywnych, wartościowych i przy tym szybkich posiłków? Przeczytajcie nasz artykuł i zainspirujcie się do działania!

Kindziuk - tradycyjna wędlina z Litwy
  • 3
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Kindziuk - tradycyjna wędlina z Litwy

Kindziuk to tradycyjna litewska wędlina, która od pokoleń gości na stołach Litwinów. Jej pysznym smakiem i zapachem możemy również delektować się i my. Sprawdźcie dlaczego warto spróbować kindziuka.

Nalewka z pigwy - jak ją zrobić?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Nalewka z pigwy - jak ją zrobić?

Jak można wykorzystać owoce pigwy? Można zrobić z nich dżem, konfiturę lub kompot. My w tym artykule udowodnimy, że owoce te równie wspaniale nadają się na nalewkę. Sprawdźcie jak ją zrobić by cieszyć się jej smakiem przez całą zimę!

Doceńmy cebulę!
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Doceńmy cebulę!

Cebula jest ważnym składnikiem wielu kuchni świata. Stanowi pyszny dodatek do dań meksykańskich, szwajcarskich czy indyjskich. W naszych kuchniach króluje już od wieków. Biała, żółta czy czerwona - którą Wy najbardziej cenicie?

Musztardowiec
  • 5
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Musztardowiec

Liściaste i pikantne warzywo o lekkim musztardowym smaku jakim jest musztardowiec to wspaniały dodatek do wielu dań - sałatek, zup, past. Jeśli tylko znajdziecie to warzywo w sklepie lub targu kupcie je koniecznie! Sprawdźcie dlaczego!

Korzeń pietruszki
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Korzeń pietruszki

Już od wieków pietruszka ceniona była za swoje właściwości smakowe oraz prozdrowotne. Zapoznajmy się z ciekawostkami na jej temat i sprawdźmy jak wykorzystać ją kulinarnie!